måndag29 maj

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ny vd för WiMP Music

Publicerad: 2 maj 2013, 08:07

Aspiro har utsett Andy Chen till ny verkställande direktör för bolagets musikenhet WiMP med start 1 juni. Chen är för närvarande VD på Preview Networks i Köpenhamn och innehar även ett antal styrelseuppdrag för företag inom teknik-och mediesektorn.

Ämnen i artikeln:

WimpAspiroMediaMedier

KB

Krister Berntsson


Andy Chen är amerikansk medborgare och har omfattande erfarenhet från den digitala mediebranschen. Han har tidigare haft ledande befattningar inom globala medieföretag som MTV och Viacom.

Under hans tid på Preview Networks har företaget utvecklats till att bli en av Europas största digitala innehålls- och distributionsplattform och nätverk för marknadsföring, PR och reklamvideoinnehåll. Dessutom har Andy Chen varit en framgångsrik investerare i flera nystartade företag i USA och Europa och agerat som företagsrådgivare och styrelseledamot för internationella riskkapitalinvesterare samt publika Fortune 500 företag.

– Styrelsen är entusiastisk över att ha attraherat en ledare av Andys kaliber att styra WiMP-teamet, säger Trond Berger, styrelseordförande i Aspiro AB. Vi är övertygade om att Andy kommer att tillföra betydande värde till bolaget. Vi förväntar oss att WiMP fortsätter sin starka tillväxt framöver och tror att Andy är rätt person för att leda denna utveckling.

Andy Chen ersätter Espen Lauritzen som har fungerat som tillförordnad VD sedan maj 2012.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev