Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ny Volvoreklam i Zlatans sikte

Publicerad: 15 april 2016, 06:15

Zlatan är i Malmö för att spela in ny Volvoreklam, medierna spekulerar i Kaplans avgång och SVT:s sändningar hotas av strejk.


Ämnen i artikeln:

Mehmet KaplanApp StoreUnionenVolvoFinancial TimesSVTZlatan IbrahimovićDagens Industri

Zlatan i ny Volvoreklam
I går dök Zlatan plötsligt upp på Malmös gator, och flera medier rapporterade om hur någon kastade smällare på honom. Orsaken till hans besök, vilket både Sydsvenskan och Expressen skriver är en inspelning av en ny reklam för Volvo.

Resumé har även tidigare tagit del av uppgifter som tyder på att Volvo spelat in reklamfilmen för den nya V90-modellen i Skåne, och under gårdagen omringades Zlatan av ett stort kamerateam under besöket i Rosengård. När Sydsvenskan försöker nå reklambyrån som står bakom Volvos reklamfilmer "Made by Sweden", Forsman & Bodenfors, vill de inte kommentera inspelningen i Malmö.

– Jag kan inte kommentera detta just i det här skedet. Jag är ledsen, säger Staffan Lamm på Forsman & Bodenfors till Sydsvenskan.

I medierna spekuleras det om Kaplans eventuella avgång
Det är många medier som under gårdagen kommenterade Mehmet Kaplans middag med fascistiska ledare, och många experter tror att hans agerande kommer leda till att Kaplan tvingas avgå. Så här svarar experterna i medierna på frågan om Kaplan kommer avgå:

"Det återstår förstås att se, men uppläxningen av Kaplan är väl den skarpaste markering som Stefan Löfven hittills har gjort mot något av sina statsråd." - Göran Eriksson, politisk kommentator SvD.

"Visar det sig att han lämnat felaktiga uppgifter eller dolt något blir han sannolikt tvungen att avgå." - Ewa Stenberg, DN.

"Oavsett hur det är med det, är Mehmet Kaplan i dag regeringens största belastning. Frågan är om Stefan Löfven och Gustav Fridolin/Åsa Romson har kraften och modet att vidta vad som krävs för att befria regeringen från den bördan." - K-G Bergström, Expressen.

Strejk hotar SVT:s nyhetssändningar och Eurovisionen
Den 18 april planerar fackförbundet Unionen att gå i strejk. Det här kan komma att påverka mediehusen i Sverige, och främst SVT befinner sig i farozonen. Heléne Sahlin, personalchef på SVT, menar att strejken kan innebära konsekvenser för tittarna.

– Vi kan inte utesluta att det blir svart i rutan men vi ska försöka göra allt vi kan som att lägga ut repriser, säger hon till Sveriges Radio.

Det är i första hand de lokala nyheterna som drabbas samt Lilla Aktuellt. En annan produktion som kommer drabbas hårt om strejken bryter ut på måndag är Eurovisionen som äger rum i Stockholm 10-14 maj.

Betalmodell planeras för App Store
Stora förändringar verkar vara under arbete för Apples App Store. En av förändringarna skulle vara ett krav på betalning för att för att få sin app rekommenderad till användare i App Store. Dessutom inspireras de lite av Google, och i framtiden kommer man kunna betala för att ens app ska dyka upp som första förslag i sökrutan, skriver Bloomberg.

Dagens Industri inleder samarbete med Financial Times
Storbritanniens folkomröstning om utträde ur EU har väckt stor uppmärksamhet, och för att även ge svenskarna mera information och nyheter i ämnet kommer Dagens Industri kunna erbjuda artiklar från Financial Times för sina prenumeranter. Så här kommenterar Di:s chefredaktör, Lotta Edling, samarbetet:

– Brexit är en stor och viktig fråga som vi vet att våra läsare är intresserade av. Jag kan inte tänka mig ett bättre varumärke än FT att samarbeta med angående analys av debatten, direkt från första parkett och Londons politiska och finansiella centrum.

Louise Lindberg

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.