Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nya besparingar att vänta på HN och HP

Publicerad: 22 oktober 2012, 08:31

Fackets representanter på Hallands Nyheter och Hallandsposten har kallats till ett krismöte för att reda ut hur man ska vända den nedåtgående trenden. Det kan leda till nya besparingar.


Ämnen i artikeln:

Hallands NyheterHallandsposten

Boine Gepertz, vd på Mediabolaget Västkusten AB (MBVK) där Hallands  Nyheter och Hallandsposten ingår, har kallat tidningarnas fackliga  representanter till förhandlingar imorgon tisdag, skriver Hallands  Nyheter.

I MBVK rör det sig om ett tapp på 9 procent i annonsintäkter,  uppskattningsvis 25 miljoner kronor, jämfört med 2011. De har redan  genomfört ett besparingsprogram på totalt 18 miljoner kronor under 2012.  Men anses inte det ha varit tillräckligt och nu krävs hårdare tag för  att vända trenden.

– Vi har redan gjort besparingar i år och vi får se vilka ytterligare  åtgärder som behöver göras. Vi måste minska våra kostnader för våra  tryckta produkter och samtidigt satsa digitalt, säger Boine Gepertz till  HN.

Hans Jönsson, en av två fackordförande i HN:s journalistklubb, menar att  det är svårt att sia om vad mötet kommer att resultera i.

– Klubben har fått ett underlag inför förhandlingen som vi håller på att  titta på. Mer är jag förhindrad att säga i det här läget. Men facket  vill såklart att företaget ska snabba på processen och informera  personalen så snart som möjligt, säger han till HN.

Mediabolaget Västkusten omfattar bland annat Hallands Nyheter och  Hallandsposten, samt TTELA, Bohusläningen och Strömstads tidning.

Linus Fremin

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.