Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nya bloggen som fokuserar på bra innehåll

Publicerad: 23 februari 2016, 12:44

Jörgen Lindqvist är det senaste tillskottet bland Resumés bloggar.

Vad är bra content marketing och hur hjälper det kunden att lyckas med sina mål? Det är fokus för Resumés nya bloggare Jörgen Lindqvist som driver byrån Content Analytics.


Ämnen i artikeln:

ContentbyråerJörgen LindqvistContent MarketingBloggar

Tidigare i år startade Jörgen Lindqvist den egna byrån Content Analytics. Nu ska han dela med sig av sina kunskaper till Resumés läsare genom den nystartade bloggen.

I korthet – vad sysslar du med nu och vad har du gjort tidigare?
– Jag är grundare av contentbyrån Content Analytics. Det är en contentbyrå för it- och teknikbolag. Jag har tidigare varit chefredaktör för Computer Sweden, jobbat inom techmedia i Silicon Valley och har även bevakat life science-branschen, berättar han.

Vad ser du som den största skillnaden?
– Tidigare låg mitt uppdrag hos läsarna, nu är det hos it-leverantörerna. Men i och med att teknik- och affärspressen går på knäna måste it- och teknikbolagen själva berätta historierna som teknik- och affärspressen gjorde tidigare. Och det måste de göra med kunderna eller besökarnas intresse i fokus. Företagen blir publicister och det vill jag hjälpa dem med.

Vad kommer du att blogga om?
– Hur framgångsrika företag säljer med kunskap och glimten i ögat och ställer sig på kundens eller besökarens sida och hjälper honom eller henne att fatta rätt beslut. Traditionellt sälj och reklam är helt ute, mätbart och vettigt innehåll som hjälper kunden är inne.

För vilka tror du att bloggen kommer att vara intressant?
– Vd:ar, affärsområdeschefer, marknadsförare - alla som vill skapa en långsiktig kunskapsbaserad relation med sina kunder där det egna företaget upplevs som trovärdigt. Och det är ju jäkligt många företag som tänker så idag.

Missa inte Jörgen Lindqvist första inlägg: "Därför måste bolag bli - riktiga - publicister".

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.