Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nya Instagram Stories – identisk med Snapchat

Publicerad: 3 augusti 2016, 07:03

Nya Instagram Stories.

Foto: Instagram

Facebook-ägda Instagram har introducerar ”Stories” – en funktion som låter dig dela vardagsbilder med vänner som försvinner efter 24 timmar. Låter det skrämmande likt Snapchat?


Ämnen i artikeln:

InstagramSnapchat

Det var igår som världens Instagram-användare möttes av nya Instagram Stories. Funktionen är nära identisk med Snapchats flöde – som även det kallas stories – och som har hjälpt företaget att växa explosionsartat sedan lanseringen 2013.

Instagram vill nu alltså att användarna postar mer frekvent i nätverket. Enligt The Verge kan den här funktionen faktiskt komma att ändra hela Instagrams natur.

Stories visas som bubblor högst upp i flödet. Användare kan posta klipp som varar upp till tio sekunder. Precis som på Snapchat kan du lägga till emojis, rita på bilden och filma. Till skillnad från Instagrams huvudflöde kan du dock inte gilla bilderna eller skriva kommentarer.

Bilderna och filmerna visas under 24 timmar, precis som hos Snapchat.

En sak som är bra att veta: om ditt konto är publikt så är även ditt Stories publikt.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Ämnen i artikeln:

InstagramSnapchat

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.