Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nya Spotify får kritik i Norge

Publicerad: 19 december 2013, 07:57

Daniel Ek

Foto: Pressbild

Nyligen meddelade Spotify att gratisanvändarna får tillgång till tjänsten i mobilen. Nu möter man kritik från Musikernas branschorganisation (MFO) i Norge.


Ämnen i artikeln:

Spotify

Det var i förra veckan som Spotify annonserade att den reklamfinansierade musiktjänsten i fortsättning kommer att vara tillgänglig i mobilen även för användarna som inte betalar.

Fram tills nu har endast användarna av Spotify Premium fått tillgång till musikbiblioteket i mobilen och surfplattan. Musikernas branschorganisation i Norge (MFO) är att musikerna kommer att stå som förlorare av uppdateringen, det skriver NRK.no

– Vi förstår att Spotify måste bygga ett kundunderlag, men vi är inte nöjda med att verken ska bli använda utan att det kommer musikerna till godo, säger Erica Berthelsen, informasjonsansvarlig i MFO till NRK.

Spotify i vd Jonathan Forster i Norden, slår tillbaka mot kritiken.

– Genom att vara tillgängliga på flera plattformar får vi flera att använda Spotify och vi får bort dem från piratverksamhet. Vi får också annonsintäkter via gratistjänsten, och vi hoppas få användarna att gå över till att betala med tiden. Det kommer att hjälpa oss att betala ut mer till artisterna, säger han till NRK.


FOTNOT: Gratisanvändarna kommer endast få tillgång till Spotify i mobilen med Shuffle-läge.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Spotify

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.