Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nya trafikrekord för kvällstidningarna

Publicerad: 21 mars 2011, 08:30

Kvällstidningarna fortsätter att slå rekord på nätet.
Aftonbladet.se och Expressen satte båda ”all time high” förra veckan.


Ämnen i artikeln:

AftonbladetExpressenThomas MattssonJan Helin

Expressen.se hade 2 716 919 unika besökare och 40 357 886 sidvisningar.

– Expressen.se hade 26 procent högre trafik än motsvarande vecka i fjol och det blev trafikrekord för andra veckan i följd, säger Thomas Mattsson, chefredaktör på Expressen.

– Intresset för både Japan och Libyen är stort, och det är direktrapporteringen som vi får beröm för i sociala medier som lockar.

– Tv går också bra. Vi sänder direkt flera gånger per dag och det är uppenbart att kvällstidningarna dominerar nyhets-tv på nätet.

Aftonbladet har också slagit rekord på rekord och passerade dessutom nyligen drömgränden på 6 miljoner inima besökare i veckan. Föra veckan hade sajten 6 123 158 unika webbläsare. Utvecklingen i Japan och Fukushima och den dramatiska utvecklingen i Libyen förklarar lyftet, meddelar Aftomnbladets analytiker Johan Liljebo. Artikeln "Robotattack har skadat luftvärnet" var den artikel som fick flest kommentarer.

– Strukturomvandlingen från print till web fortsätter med oförminskad styrka. Det märks särskilt vid stora händelsenyheter. Det är det extrema nyhetsläget i Japan som gör att vi slår rekordet, säger Jan Helin.

Nöjesbladet satta också besöksrekord på 1 980 839 unika webbläsare, där var det artiklar knutna till TV-programmen Big Brother, Körslaget, Let's Dance och artisterna Nate Dogg och Ibrahim Tatlises som gav extra trafik.

Aftonbladet TV hade 1 861 077 unika webbläsare.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.