fredag3 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nye Labourledarens mediala mardrömsstart

Publicerad: 14 september 2015, 10:00

Jeremy Corbyn vägrar svara på frågor innan han säger till sin personal att Sky News reporter stör honom.

Foto: Sky News

Jeremy Corbyn har en lång historia av frostiga medierelationer. Nu vägrar han svara på frågor om varför det finns så få kvinnor i en skuggregering.

Ämnen i artikeln:

LabourSky News

Andreas Rågsjö Thorell

andreas.thorell@resume.se


I helgen valdes Jeremy Corbyn till ny partiledare för Labour i tämligen överlägsen stil och partiet väntas nu ta en vänstersväng efter valnederlaget i våras. Valet kritiserades av de förre partiledarna Tony Blair och Gordon Brown. Den nye Labourledaren har en 32 år lång historia i den politiska maktens korridorer och har inte alltid varit mediernas älskling.

När han tog plats i parlamentet 1983 kritiserades han för sina okonventionella kläder. Efter att han valdes till ny partiledare tackade han nej till att delta i det mer publika sammanhanget "Andrew Marr Show" för att i stället hålla ett tal inför en mindre publik på "NHS Mental Health Trust fun day" i centrala London.

Mediepolitiskt har han tidigare uttalat sig kritisk kring mediekoncentrationen i Storbritannien. Enligt The Guardians mediekrönikör Nick Sutton kommer medierna göra allt som står i deras makt för att hitta något smutsigt på honom.

"De flesta tidningar kommer att fortsätta att förlöjliga honom och kommer att fortsätta gräva djupt i arkiven i jakten på material på Jeremy Corbyn som kan anses pinsamt. En tidning som han kan vända sig till för support är Morning star, som på ledarsidan står bakom det brittiska kommunistpartiet. En tidning som har en räckvidd på mellan 10 000 och 20 000 exemplar", skriver han i krönikan.

Och relationsbyggandet med medierna kunde ha börjat bättre för Jeremy Corbyn. I går vägrade han svara på Sky News frågor om varför det finns så få kvinnor i hans skuggregering. En video sprids just nu där journalisten Darren McCaffrey ihärdigt ställer samma fråga, och möts av en sammanbiten tystnad från en vandrande Labourledare.

Se klippet nedan.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev