Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nyheten om Tom Pettys död kom timmar innan han dödförklarats

Publicerad: 3 oktober 2017, 05:36

Tom Petty blev 66 år.

Foto: Wikimedia Commons

Nyheten om Tom Pettys död kom innan han dödförklarats, Facebook ska anställa 1000 annonsgranskare och SvD:s ledartext var hämtad från Wikipedia. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

FacebookGoogleSnapchat

Nyheten om Tom Pettys död kom timmar innan han dödförklarats
Nyheten om att artisten Tom Petty dött kablades ut av medier världen över under måndagskvällen svensk tid. Först med nyheten var amerikanska TMZ. Men det visade sig inte stämma. Los Angeles-polisen backade senare och skrev på Twitter att man inte kunde bekräfta att han är död. Först på tisdagsmorgonen meddelade familjen att Tom Petty gått bort i sviterna av en hjärtattack. Enligt ett officiellt uttalande dödförklarades han först klockan 06.40 på tisdagen, svensk tid.

Facebook och Google spred felaktiga nyheter om Las Vegas-dådet
Under gårdagen florerade flera felaktiga uppgifter om masskjutningen i Las Vegas. Bland annat pekades en felaktig gärningsman ut på nätforumet 4chan, vilket senare spreds på både Google/Youtube och Facebook. Båda bolagen har i efterhand gått ut och sagt att man ändrat i sina algoritmer.
– Vi arbetar för att lösa felet som gjorde att detta kunde inträffa och beklagar djupt de oklarheter detta lett till, säger en talesperson för Facebook till CNN.

Facebook anställer 1000 personer för att kontrollera annonser
Det senaste året har Facebook fått hård kritik för bristande kontroll över vilka som tillåts annonsera, mot vilka målgrupper och med vilka budskap. I den senast uppmärksammade skandalen framkom att en rysk trollfabrik kunnat köpa reklamplats för 100 000 dollar, vars annonser nådde 10 miljoner användare under 2015 och 2016, skriver Bloomberg News. Som ett svar på anklagelserna ska Facebook nu anställa minst 1000 personer som ska granska annonser och säkerställa att de rimmar med det sociala nätverkets villkor.

Ledartext bortplockad – var hämtad från Wikipedia
Pr-konsulten och krönikören Janerik Larsson skriver med jämna mellanrum för Svenska Dagbladets ledarsida. Men den senaste texten – om friherren Franz von Papen – var till stora delar hämtad från Wikipedia, vilket uppmärksammades av Mediebruset. SvD kommer med följande förklaring i artikeln som nu plockats bort:
"Denna artikel är ofärdig och därför har den långa textmassa från Wikipedia som tidigare fanns här tagits bort, men på grund av ett tekniskt missöde går det just nu inte att avpublicera texten från sajten. Vår starka misstanke är att von Papen själv spökar i systemet. Spökjägare är utsända".

Snapchat satsar på AR-konst
Snart kan du placera ut virtuella konstverk av Jeff Koons var som helst i världen – i Snapchat. På en kampanjsajt räknar appen ned till dagens lanseringsevent, men Business Insider lyckades hacka räkneverket och få fram nyheten i förtid. Möjligen har Snapchat samarbeten med fler konstnärer på gång.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

FacebookGoogleSnapchat

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.