Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nyheter 24-gruppens vd Daniel Weilar avgår

Publicerad: 4 december 2017, 09:24

Nyheter 24-Gruppens grundare Douglas Roos tillsammans med avgående vd:n Daniel Weilar.

Foto: Pressbild

Daniel Weilar lämnar sin roll som vd för Nyheter 24-gruppen för att ta plats i bolagets styrelse. Samtidigt köper grundarna Douglas Roos och Patrik Sandberg ut ägarna Rite Ventures.


Ämnen i artikeln:

Nyheter24Nyheter24-gruppenDaniel Weilar

Daniel Weilar, vd på Nyheter 24-gruppen och bror till bolagets grundare Douglas Roos, lämnar sin post för att istället ta plats i styrelsen. Weilar har jobbat inom N24-gruppen de senaste åtta åren varav de fem senaste som vd. N24-Gruppen består av Nyhet24.se, blogg.se, Fragbite, tyda.se och Modette.

– Vi har jobbat stenhårt de senaste åren för att bygga upp ett fint och lönsamt bolag. Nyheter24-Gruppen är nu ett etablerat bolag som står väl rustat för framtiden. Jag känner att det är ett naturligt steg för mig att ta plats i styrelsen och bidra än mer på strategisk nivå. Jag har lärt mig enormt mycket under de här åren och har haft löpande dialoger med lokala och internationella aktörer för att se och inspireras av andra intressanta bolag i vår jakt på att ta Nyheter24-Gruppen till en frontposition på den svenska mediemarknaden, berättar Weilar i ett pressmeddelande.

Bolaget har under Weilars ledning gått från 3 till 300 miljoner i omsättning men rapporterade 2016 en förlust på 1,6 miljoner kronor. Grundaren Douglas Roos öppnade förra året upp för att styra om fokuset för bolaget från redaktionellt innehåll till e-handel.

– Ingen jäkel vill tyvärr betala för redaktionellt innehåll längre, då måste man hitta andra sätt. Ett sätt är att sälja annonser, ett annat sätt är att marknadsföra våra e-handelsbutiker, berättade han för Breakit.

Daniel Weilar lämnar formellt sin post i februari och bolaget har inlett arbetet för att hitta en ersättare.

Parallellt med Daniel Weilars avgång köper Nyheter24-grundarna Patrik Sandberg och Douglas Roos ut ägarna Rite Ventures. Rite Ventures ägde tidigare 24 procent av aktierna. I och med utköpet äger nu Roos och Sandberg 65 procent av aktierna i bolaget.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.