Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nyheter 24 tar in åtta miljoner

Publicerad: 28 januari 2009, 12:48

Grundarna Douglas Roos och Patrik Sandberg har tillsammans med två riskkapitalbolag gått in med 8 mkr i en nyemission i Nyheter 24.
– Det här ska räcka till ett positivt kassaflöde, säger Douglas Roos.


”Kvällstidningsdödaren” Nyheter 24 tar in de nya 8 miljoner kronorna efter tre månader på nätet. Grundaren Douglas Roos vill inte berätta hur pengarna fördelas mellan investerarna.
Men de ska räcka för att nå svarta siffror:
– Målet är att nå positivt kassflöde i november, säger han.

Emissionen är enligt honom utsatt enligt plan:
– Där här var något som vi gick ut med redan när vi startade, att en nyemission skulle genomföras vid året slut.

Rite Ventures och KL Ventures är riskkapitalbolagen som gått in i bolaget.
– Vi tycker dels att det är ett spännande projekt, dels gillar vi grundarna som vi känner sedan tidigare. Vi har också  en rätt okomplicerad syn på riskkapital, vi jobbar med en så kallad PIA-modell där P står för person, I står för idé och A för affär, säger Christoffer Lundström, ordförande i KL Ventures.

Enligt Lundström scannar KL Ventures mediebranschen efter fler investeringsobjekt.
– Vi är bland annat även engagerade i Medieprovider.

Douglas Roos säger sig vara nöjd med hur Nyheter 24 utvecklas. Trafiknivåerna ligger högre än förväntat, förklarar han:
– Förra veckan hade vi 152 000 unika besökare, men roligast av allt vad resultatet av den kundundersökning som vi fick i förra veckan. Den visar att besökarna till 75 procent i ålder 15-44 år.

Annonintäkterna?
– Det berättar vi inte, vi hade ganska överkomliga siffror de första månaderna. Men vi ligger enligt budget. Vi hoppas förstås att kunna ligga högre eftersom statistiken legat högre.

Hur skulle du vilja sammanfatta dina hittills tre månader som medieentreprenör?
– Som alltid gäller det att fötterna kvar på jorden och inte springa på alla bollar. När du har en nyutvecklad produkt får du tusen idéer varje dag, men det gäller att ta en sak i taget.

Jämför med att vara spelentreprenör!
– Det här är roligare för att det är friare. Men jag måste nog ändå säga att branschen är mer njugg än jag trodde. Det har förvånat mig. Jag trodde nog att branschen skulle vara mer välvilligt inställd till entreprenörsgärningar.

Peter Willebrand

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.