Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

”Nyheter24 är ett rövhål”

Publicerad: 6 maj 2011, 06:12

TV4-profilen Alexander Bard går till frontalangrepp mot Nyheter24. Han anklagar nyhetssajten för dataintrång. – Det finns ingen skit i det här landet som stinker mer än Nyheter24, säger han till Resume.se.


Ämnen i artikeln:

Alexander BardNyheter24

Alexander Bard. Foto: Resumé.

Tidigare i veckan publicerade Nyheter24 två artiklar där man gick hårt åt Idol-jurymedlemmen Alexander Bard. I tisdags påstod nyhetssajten att Alexander Bard uppmanar till barnporngrafibrott, och i dag skrev Nyheter24 att han ska försökt förmå andra medlemmar på Elit-listan att gräva fram skvaller om TV4-profilen Jenny Östergrens sexliv.

Nu rasar Alexander Bard mot sajten och menar att de ägnar sig åt kriminell verksamhet, på fyra punkter.
– Jag har självklart ingenting till övers för rövhålet Nyheter24. Det finns ingen skit i det här landet som stinker mer än Nyheter24 och det finns självklart ingen människa med självaktning som ens vill prata med dem, säger han till resume.se

Han menar att det dels handlar om ett dataintrång och att det inte alls är någon medlem på Elit som läckt och att Nyheter24 brutit sig in i en Elit-medlems mejl och fotograferar privata mejl.
– Dessutom illegal avlyssning av privat konversation i slutet rum och publicering av denna illegalt avlyssnande konversation.

Dessutom hävdar han att det är ett brott mot upphovsrätten.
– Alla inlägg på Elitlistan är angivna som konstverk juridiskt och det är kriminellt att publicera konstverk utan tillstånd från upphovsmannen vilket alltså Nyheter24 har gjort sig skyldiga till, säger Alexander Bard.

Ehsan Fadakar, Nyheter24:s chefredaktör, säger så här om anklagelserna.

–  Detta är en mycket grov och allvarlig anklagelse att Nyheter24 ska ha  begått lagbrott i form av avlyssning eller kapning av mejl. Det är  självklart att vi inte ägnar oss åt sådant. Alexander Bard fäktar vilt  eftersom han förstår att vi har initerade källor. Det är dags att någon  vågar stå upp mot massmobbningen som pågår på Elit-listan.

Han fortsätter:

–  Och dessutom, Alexander Bard är en person i maktposition och ska  granskas som alla andra. Och denna granskning kommer vi att fortsätta  med. Och vi välkomnar andra medier som vill göra detsamma.

Resume.se rapporterade tidigare i dag att Nyheter24:s nöjesredaktör Quetzala Blanco lämnat Elit-listan efter artiklarna om Alexander Bard och Elit-listan.

Christian Ström

Ämnen i artikeln:

Alexander BardNyheter24

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.