Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nyheter24 ber om ursäkt till Fredrik Virtanen

Publicerad: 5 oktober 2018, 11:51

Foto: Pressbild / Aftonbladet

Nyheter24 anser att de rubbade på sin pressetiska kompass i samband med rapporteringen av Fredrik Virtanen under #metoo – nu ber de om ursäkt.


Ämnen i artikeln:

#MeTooNyheter24Fredrik Virtanen

För ett år sen drog den så kallade #metoo-rörelsen igång och flera framträdande profiler inom medievärlden namngavs på grund av olämpligt beteende och påstådda sexuella trakasserier och övergrepp.

Namnpubliceringarna ledde till att cirka 25 anmälningar om brott mot god publicistisk sed lämnades in till Pressombudsmannen (PO) Ola Sigvardsson. En av personerna som namngavs frekvent i pressen var Fredrik Virtanen.

Nu väljer Nyheter24 att be om ursäkt till Fredrik Virtanen och hans familj. I ett meddelande på sin hemsida skriver man:
"I likhet med många andra svenska medier rubbade vi på Nyheter24 vår pressetiska kompass under den omtumlande hösten 2017, när #metoo-rörelsen spred sig över västvärlden."

Nyheter24 har i efterhand gått igenom sina publiceringar och anser själva att de gått över gränsen i några av fallen.

"Vi ber därför Fredrik Virtanen och hans familj om ursäkt."

Alex Hartelius

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.