Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nyheter24-chefens dubbla budskap om Peter Springare

Publicerad: 13 februari 2017, 13:23

Totte Löfströms inlägg i gruppen "Stå upp för Peter Springare" och hans krönika i Nyheter24.

Foto: Andreas Elgstrand (montage)

Nyheter 24:s debattchef Totte Löfström kräver att polisen Peter Springare tar avstånd från rasismen som sprids i "hans" Facebookgrupp. Samtidigt ber han dess medlemmar om hjälp att sprida en krönika av Marcus Birro.


Ämnen i artikeln:

FacebookNyheter24ViraltPeter Springare

I en krönika går Totte Löfström, debattchef på Nyheter24, till storms mot polisen Peter Springare som blivit ett stort namn i främlingsfientliga kretsar. Detta efter ett Facebook-inlägg om invandrares överrepresentation bland de gärningsmän som han hanterar. Kort efteråt startades Facebook-gruppen "Stå upp för Peter Springare" som nu har knappt 160 000 medlemmar. Gruppen är fylld av främlingsfientligt hat.

"Jag hoppas att Peter Springare är stolt över att ha startat den här folkrörelsen. Jag hoppas att han tycker att det är värdigt en svensk polis att låna ut sitt namn till den här typen av människor. Om inte borde han kanske ta avstånd för allt det hat och alla de vidrigheter som just nu sprids i hans namn" skriver Totte Löfström.

I dag rapporterar Mediebruset om hur medarbetare på samma sajt postar texter i ovan nämnda grupp för att få vira spridning och därmed fler unika besökare. En av dem är Totte Löfström. I ett inlägg i gruppen delar han en krönika av Marcus Birro med texten:

"Hett lästips! Nu har Marcus Birro gått ut och stöttat Peter Springare! Hjälp gärna till att dela och sprida så att den får ordentligt spinn!" följt av en glad smiley.

Resumé har hört av sig med frågor kring hur de här båda budskapen hänger ihop. Men Totte Löfström hänvisar alla frågor till chefredaktören Henrik Eriksson. Här berättar han hur Nyheter24 resonerar.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.