Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nyheter24 går med förlust – satsar på e-handel

Publicerad: 1 augusti 2017, 09:04

Douglas Roos.

Nyheter24-Gruppen går med förlust och satsar nu på e-handel för att nå lönsamhet. Samtidigt öppnar grundare Douglas Roos för att sälja bolaget om vinsterna uteblir.


Ämnen i artikeln:

Douglas RoosNyheter24Nyheter24-gruppen

År 2015 dubblade Nyheter24-gruppen sin omsättning och vände till svarta siffror. I fjol fortsatte omsättningen att växa – med 87 miljoner till 299 miljoner kronor – men resultatet landade på minus 1,4 miljoner kronor. Det skriver Breakit som har läst koncernens bokslut.

Tillväxten sker dock främst inom andra områden än medieverksamheten. Tittar man i dotterbolaget Nyheter24 AB:s senaste årsredovisning, där sajter som Nyheter24, Modette och Fragbite ingår, så ser det mörkare ut. Omsättningen minskade med 6 miljoner kronor under fjolåret och landar på 42,6 miljoner kronor. Bolaget backade 10,2 miljoner kronor, enligt Breakit.

Nu sätter grundaren Douglas Roos hoppet till koncernens satsning på e-handel för att nå lönsamhet.
– Ingen jäkel vill tyvärr betala för redaktionellt innehåll längre, då måste man hitta andra sätt. Ett sätt är att sälja annonser, ett annat sätt är att marknadsföra våra e-handelsbutiker, säger han till Breakit.

Om utveckligen inte vänder öppnar han för att sälja sin andel av Nyheter24-Gruppen.
– Jag är en entreprenör och jag gillar att driva bolag och se dem växa, men jag kommer inte hålla på med medial förlustverksamhet i resten av mitt liv. Så mycket brinner jag inte, då får vi isåfall vidta åtgärder.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.