Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nyheter24-Gruppen krossar All-Time high

Publicerad: 4 juni 2014, 13:07

Chefredaktör Henrik Eriksson

Foto: Nyheter24

Nyheter24.se slog sönder sitt tidigare besöksrekord förra veckan. Rapporteringen efter EU-valet tog sajten till 1 779 328 unika besökare – ett lyft med drygt 700 000 från förra rekordnoteringen. Nu siktar chefredaktören Henrik Eriksson mot nya mål. – Vårt nästa mål blir att växa om Expressen, säger han till Resumé.


Ämnen i artikeln:

Henrik ErikssonNyheter24Nyheter24-gruppenEU-valetEuropaparlamentet

Henrik Eriksson tog över som chefredaktör för Nyheter24.se för ett år sedan efter Ehsan Fadakar. Hans strategi blev att sajtens redaktion skulle satsa mer på nyheter som engagerar läsarna. Nu ger arbetet effekt. Det förra rekordet på 1, 070 000 slås nu med råge. Under förra veckan nådde Nyheter24.se 1 779 328 unika besökare.

– Under min tid som chefredaktör har jag drivit på för att vi ska göra fler politiskt engagerande nyheter. Vi har aldrig tummat på strategin och nu börjar vi se resultat av satsningen. Vi är grymma på sociala medier och ligger långt före SvD och DN när det kommer till att paketera innehållet för de digitala plattformarna. Det är bara att kolla på deras trafiksiffror och jämföra med den resa som vi har gjort. Det är sjukt kul att rekordet sker i samband med valrapporteringen, säger Henrik Eriksson till Resumé.

Det är tredje veckan i rad Nyheter24.se hamnar över en miljon unika besökare, fjärde gången det senaste halvåret. Rekordnoteringen drogs upp av nyhetschefen Viktor Adolfssons krönika om högerextremismen i Europa, en debattartikel från Gustav Fridolin (mp) och listan "16 vidriga åsikter som Europa röstade på och du borde känna till"  

– Vi har förändrat vårt sätt att jobba det senaste året. Vi får aldrig stå stilla och det bevisar den senaste veckan. Vårt sätt att jobba med engagerande nyheter är rätt väg att gå.

Nästa mål för Nyheter24.se blir att nå över 2 miljoner unika besökare.

– I dag är vi större än DN och SvD på nätet. Vårt nästa mål blir att växa om Expressen, säger Henrik Eriksson som arbetat på Nyheter24 i tre år.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.