Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nyheter24-Gruppen öppnar E-handel

Publicerad: 28 augusti 2015, 14:16

Nyheter24-grundarna Patrik Sandberg och Douglas Roos

Med en satsning på e-handel har Nyheter24-Gruppen hittat ytterligare en intäktskälla.


Ämnen i artikeln:

E-handelDouglas RoosNyheter24Nyheter24-gruppen

Nyheter24-gruppen startade 2008 och har i dag omkring 50 anställda. Totalt äger mediehuset äger åtta sajter, bland dem Nyheter24, Modette, Fragbite och Blogg.se. Nu blir koncernen också e-handlare, skriver Di Digital.

Anledningen bakom den nya affären är enligt Nyheter24:s vd Douglas Roos att företaget vill få intäkter från fler håll än annonsering. Däremot lämnar inte Douglas Roos några detaljer om vilka produkter det rör sig om. Men i intervjun berättar att det är tänkart för Nyheter24-Gruppen att starta egna varumärken, inom två icke namngivna branscher.

I samband med e-handelssatsningen har man anställt en e-commerce-manager, Tobias Fink, vars uppdrag blir att utvärdera projektet och eventuellt försöka få det till stånd. Något startdatum för när e-handeln är inte satt, men Douglas Roos berättar att förhoppningen är att det inte ska dröja mer än ett halvår:

– Det finns hylltjänster idag som man bara kan koppla upp sig mot. Skillnaden är stor från hur det såg ut för tio år sedan. Den stora komplexiteten brukar vara varumärkesbyggande och marknadsföring, och det är ju det vi jobbar med dygnet runt för våra annonsörer. Nu kanske vi börjar göra det för oss själva också, säger Douglas Roos till Di Digital.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.