onsdag29 mars

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nyheter24 lanserar nytt varumärke

Publicerad: 14 juni 2017, 12:44

Daniel Weilar, vd på Nyheter24-gruppen

Nästa månad lanserar Nyheter24-gruppen ett eget skönhetsvarumärke. Vd:n Daniel Weilar anser att medieföretagen ska sluta klaga på it-jättarna och hålla fast i sin största konkurrensfördel – innehållet.

Ämnen i artikeln:

Nyheter24Nyheter24-gruppenNordic Media InsightsDaniel Weilar

Hösten 2015 stod det klart att Nyheter24-gruppen kommer att bygga upp en satsning på e-handel. Mediebolaget som startade upp för omkring tio åren har haft en stark tillväxt under de senaste åren bland annat genom ett kosekvent fokus på affärsutveckling och en diversifierad affärsmodell.

I juli kommer Nyheter24-gruppen att lansera ett nytt varumärke i skönhetsserien Urban Gloss med fem olika produkter, designade för att matcha bolagets unga publik.

– Kanske kommer det att gå bra, kanske kommer det att krascha, men en sak är vi övertygande om. Vi kommer att lära oss otroligt mycket för våra framtida e-handelssatsningar, säger Nyheter24-gruppens vd och delägare Daniel Weilar.

Daniel Weilar talade på Resumés mediekonferens Nordic Media Insights under onsdagseftermiddagen och förklarade bland varför Nyheter 24-Gruppen tror så starkt på e-handel som en framtida affär.

– Eftersom det blir svårare och svårare att öka räckvidden blir det viktigare för oss som medieföretag att komma högre upp i värdekedjan för att få så mycket pengar per kundkontakt som möjligt.

Under sin presentation var Daniel Weilar kritisk till mediehusens attityd gentemot att Facebook och Google tar en allt större andel av de digitala annonsintäkterna.

– Det är annonsörerna som bestämmer var de lägger sina pengar och det har vi inget att säga något om. Det enda vi kan göra är att konkurrera så bra som vi man, efter våra förutsättningar. Annonsörer är både lata och rationella och kommer alltid göra det som är enklast för dem. Om du inte kan berätta för kunden hur många startade videoströmmar du hade igår varför ska de då annonsera hos dig?

Daniel Weilar är också starkt kritisk till att Schibsteds köp av Hemnet inte gick igenom hos Konkurrensverket förra året.

– Det var en skandal att affären stoppades. Jag bryr mig inte som konkurrent. Men om vi tillåter Google och Facebook att ha dupol på data varför kan vi inte då låta Schibsted försöka ta upp konkurrensen på ett fält?

När Facebook gav sig in på ytterligare ett av mediernas marknader och startade Facebook Marketplaces föll Schibsted-aktien med 30 procent. It-jätten behöver bara ta fyra procent av classified-marknaden för att vara störst. Följaktligen ser inte Nyheter 24-Gruppen just den typen av handelsplatser som en framtida affär, berättar Daniel Weilar.

Bolaget tror på framtid tillväxt genom att satsa på flera olika affärsmodeller som att tillåta partners använda deras plattformar satsa starkt på rörligt innehåll (Nyheter 24-Gruppen har ett framtida mål att få en startad videoström för varje besök) och branded content (genererar mer intäkter än traditionella reklamintäkter i dag).

Rådet till andra publicister från Nyheter 24-vd:n är att hålla fast vid det som är ursprunget: innehållet

– Det är ett område som inte Facebook kommer att ge sig in på, att skapa innehåll. Använd den unika kompetens ni har där så mycket som möjligt. Den kommer att vara viktig för er.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev