Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nyheter24 om säljryktet: Inga kommentarer

Publicerad: 17 augusti 2015, 10:15

Nyheter24:s medgrundare Douglas Roos.

Nyheter24-Gruppen ryktas vara på väg att köpas upp. En av intressenterna uppges vara Schibsted. Grundaren och storägaren Douglas Roos vill varken bekräfta eller dementera. – Vi för den typen av diskussioner med några aktörer, säger han.


Ämnen i artikeln:

Douglas RoosNyheter24Nyheter24-gruppenSchibsted

I gårdagens avsnitt av podden MattssonHelin satte Expressens chefredaktör Thomas Mattsson ny fart på uppgifterna om att Nyheter24-Gruppen är till salu.

"Kommer du att berätta mer om Schibsteds intresse för Nyheter24 som sägs vara ute till försäljning?" frågade Mattsson till sin poddkollega Jan Helin på Aftonbladet och fick ett nekande svar.

Resumé ringde upp grundaren Douglas Roos som driver och äger bolaget tillsammans med Patrik Sandberg.
– Nu gäller det att jag väger mina ord på en väldigt känslig våg, säger han för att sedan fortsätta:

– Det är klart att det finns ett intresse för Nyheter24-gruppen. Det går otroligt bra för oss just nu. Vi passerade just 100 miljoner i omsättning under de första sju månaderna 2015 och vi gjorde en bra vinst på nästan 3 miljoner kronor första halvåret. Det har verkligen tagit fart. Vi tittar hela tiden på vad det finns för alternativ för fortsatt expansion. Finns det alternativ som gör att vi kan bli ännu större och starkare, och att expandera med kraft utomlands, då är de alternativen intressanta. Vi för den typen av diskussioner med några aktörer. Om Schibsted ingår där eller inte kan jag inte svara på.

Då tolkar jag det ändå som att Nyheter24 är till salu.
– Det är fel att skriva att Nyheter24-gruppen är till salu. Allt är alltid till salu. När något blir intressant och hett är många intresserade. Men vi vill fortsätta expandera och bli starkare och större. Vi vill gå utomlands med kraft, säger Douglas Roos.

Och det kan Schibsted hjälpa er med?
– Schibsted har muskler över hela världen, liksom i Sverige och Norden. Men det finns det fler aktörer som har – inte bara svenska. Varken jag eller Patrik är särskilt lokala i vårt tänkande.

Kan du bekräfta eller dementera att de ingår bland de ni diskuterar med?
– Det får bli den klassiska "inga kommentarer".

Är en affär nära förestående?
– Det vill jag inte kommentera alls.

Vid vilken summa börjar det bli intressant att sälja?
– Det kan jag inte kommentera, och det vet jag ärligt talat inte. Det beror helt på förutsättningarna. Men en sak är säker: vi två vill expandera och fortsätta bygga.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.