Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nyheter24:s nya intäktskälla – shoppingtips i redaktionell text

Publicerad: 12 oktober 2016, 08:24

Du ser Kissie bära en sport-bh i en nyhetstext. Kanske blir du sugen på att köpa den? På Nyheter24 har man sedan några månader tillbaka börjat länka till produkter i artiklar. Varje köp genererar pengar till mediehuset.


Ämnen i artikeln:

Douglas RoosKissieNyheter24Nyheter24-gruppen

I veckan publicerade Nyheter24 en artikel som refererade till Alexandra "Kissie" Nilssons blogg. I ett inbäddat Instagram-inlägg ses storbloggaren bära en grå sport-bh och längst ner i artikeln finns en bild på produkten och en länk dit läsaren kan köpa den. När Resumé uppmärksammade artikeln fanns ingen hänvisning till länken. Efter samtal med chefredaktören Henrik Eriksson lades en beskrivning till som visar att länken publiceras i samarbete med Prisjakt.

Sedan några månader har Nyheter24-Gruppen testar Lead Gen och Affiliate som en ny affärsmodell. Här bifogas länkar till produkter i redaktionella texter som har relevans med innehållet i artikeln.

– Displaymarknaden är tuff, mycket på grund av adblockers, och alla publicister tittar på nya, alternativa, affärsmodeller. Lead Gen och Affiliate är en av dem. Just nu ger detta inte några jätteslantar men kanske i framtiden, säger Nyheter24-Gruppens grundare Douglas Roos till Resumé och fortsätter:

– Vi har bland annat tittat på den brittiska marknaden där det här är väldigt etablerat hos mediehusen.

Men det är ingen native?
– Nej, det här är redaktionellt innehåll där vi efter artikelns slut tipsar om en produkt hos en av våra samarbetspartners.

När tipsar ni om produkter?
– Från fall till fall, när det är relevant. Vi testar det för bland annat modesegmentet där vi är starka och målgruppen är shoppingintresserade.

Hur kommer det sig att artikeln med Kissie inte var märkt?
– Vi har helt enkelt missat att införa den rutinen för denna typ av artiklar på Nyheter24.se, däremot gör vi det alltid på vår modesajt Modette.se.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.