Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nyheter24 ser ljust på framtiden

Publicerad: 11 juli 2012, 11:31

Ehsan Fadakar förstärker sin redaktion

Foto: Emanuel Videla

Nyheter24 ägnar sommaren åt att bygga om och förstärka. På redaktionen finns nu två nya nyhetschefer och en specialrekryterad internetreporter. Annonsavdelningen har blivit mer kreativ och teknikerna har byggt ett eget specialanpassat publiceringsverktyg. - Nyheter24 står starkare än någonsin just nu, säger chefredaktören Ehsan Fadakar.


Igår meddelade Nyheter24 att nyhetschefen Eric Rosén  lämnar nättidningen för att gå till Dagens Arena. Han ersätts internt av Henrik Eriksson som kompletterar Gabriella Lahti, som hämtades från MTG Radio tidigare i vår.  En annan viktig redaktionell rekrytering är Jack Werner som också han har radiobakgrund och som även ligger bakom nyhetsajten Ajour. På Nyheter24 blir han specialreporter med inriktning mot internet:

-  I  och med värvningen av Jack Werner kommer vi öka vår nätbevakning. Vi är en av få tidningar som når unga läsare, vi ska bli ännu bättre på att finnas där de hänger. Dessutom ska vi bli tydligare med att vi skriver för läsarna, och inte för kritikerna på twitter. Twitter är en fantastisk tjänst för samhällsdebattörer och journalister, men läsarna har ännu inte hittat dit. De föredrar Facebook och vi ska se till att bli ännu bättre där, säger Ehsan Fadakar som är chefredaktör för Nyheter24.

I och med den nya redaktionen så kommer man även göra förändringar i nyhetsarbetet för att öka den redaktionella kvalitén.

- I och med lanseringen av den nya sajten kommer vi även att omstrukturera nyhetsbevakningen .Varje reporter kommer att ansvara för sitt eget bevakningsområde och därmed ges chansen att bli bäst inom det området, och samtidigt kunna profilera sig. Det blir därmed färre bevakningsområden, men det kommer göra Nyheter24 mer kvalitativt och ge ett djup som inte funnits tidigare, säger Ehsan Fadakar.

Kommer ni göra fler rekryteringar?

- Inte som det ser ut just nu. Vi har haft en rätt intensiv period med rekryteringar och känner nu att vi har vad vi behöver för att utvecklas och växa. Däremot tittar vi på olika krönikörer och bloggare som skulle bidra till att göra Nyheter24 bättre och engagerande.

Nyheter24 startades 2007 av entreprenörerna Douglas Roos och Patrik Sandberg. Efter några knackiga startår förvärvade man 2010 internetbolaget Wyatt Media Group och nådde därmed en betydligt större andel besökare. Omsättningen vände upp och 2010 landade man på 19, 7 miljoner med ett resultat på strax över 0,5 miljoner i vinst.

Ehsan Fadakar blev chefredaktör 2011 och ser positivt på framtiden:

-  Nyheter24 står starkare än någonsin just nu. Redaktionellt har vi varit på hugget väldigt länge och med omorganisationen kommer vi bli ännu bättre. IT-avdelningen kommer inom kort leverera en av Sveriges smartaste publiceringsverktyg och en väldigt snygg, pedagogisk sajt. Den kommer även bjuda in till konversation med läsarna, något som vi pratat om länge, men nu äntligen kan uppnå tack vare den den nya plattformen.
Dessutom har vi en säljorganisation som nyligen bland annat värvat en Creative Sales Manager från Metro och kommer att göra sitt bästa år hittills. Vi är väldigt optimistiska inför framtiden.

Fredrik Hazén

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.