Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nyheter24 sparkar personal

Publicerad: 18 december 2012, 08:30

Douglas Roos, grundare av Nyheter24

Fem frilansare får lämna Nyheter24 som ska spara inför första kvartalet 2013


Ämnen i artikeln:

Douglas RoosNyheter24

Uppgifterna om nedskärningarna bekräftas av Nyheter24-grundaren och entreprenören Douglas Roos i en intervju med Dagens Opinion.

– Ja, det gör vi. Men jag vet inte hur många det blir. Det är ett led i det vi brukar göra. Vi är lite osäkra på 2013 och vill ligga i fas med allt och ser över våra kostnader och ser hur vi kan driva redaktionen vidare. Det är ingen större personalminskning, säger Douglas Roos till Dagens Opinion.

Douglas Roos berättar samtidigt att Nyheter24. I dag har man 550 000 unika besökare i veckan.

Enligt chefredaktören Eshan Fadakhar är det fem frilansmedarbetare som kommer att få lämna redaktionen. Han dementerar det skulle röra sig om uppsägningar.

De frilansare som lämnar redaktionen har redan blivit informerade. Beslutet att dra ner på antalet frilansare beror på besparingar inför första kvartalet 2013.

Nyheter24 ingår i nätverket Nyheter24-gruppen som driver sajter som Dayviews, Modette, Entreprenör24, Hamsterpaj, Filmtipset, Fragbite, , Tyda, Blogg.se.

Douglas Roos beräknar att omsättningen kommer att dubbleras till 60 miljoner kronor för gruppen under 2012.

– Vi kommer nog att göra en liten vinst. Men det är ganska så svängigt. Vi ser att affärsmodellen fungerar. Har vi en bra månadsförsäljning sticker vinsterna i väg. Våra kostnader ligger där de ligger.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Douglas RoosNyheter24

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.