Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nyheter24 vill få bort kungen

Publicerad: 14 juli 2014, 09:14

Skärmdump från Nyheter24.

I dag fyller kronprinsessan Victoria år. Då lanserar Nyheter24 kampanjen #Hejdåkungen med syftet att hon ska ta över som regent.


Ämnen i artikeln:

VictoriaNyheter24Kungen

De senaste åren har allt fler röster höjts om att kungen borde abdikera till förmån för kronprinsessan Victoria. Nu stämmer Nyheter24 in i kören och lanserar en egen kampanj. I en artikel på sajten skriver de:  

"Det är inte modernt att låta att låta en nästan 70-årig man klamra sig kvar vid samma position som han haft de senaste 40 åren. Det är dags för något nytt, för något fräscht, för något som inte är lika rasande omodernt".

I texten slår de fast att majoriteten av svenska folket, liksom sajtens läsare, håller med dem om att Victoria bör ta över efter sin far Carl XVI Gustaf.   

Chefredaktören Henrik Eriksson utvecklar:
– Vi tycker och tror att Victoria skulle göra kungens jobb mycket bättre. Hon är betydligt mer "för Sverige i tiden" än vad han någonsin kommer att bli. Därför har vi också listat 6 anledningar till att Victoria är bättre än sin pappa. Jag hoppas att kungen tar chansen att ge sin dotter den bästa presenten hon kan få på sin födelsedag.

Ser du det som okontroversiellt att ni som tidning tar ställning i frågan?

– Vill man ha något okontroversiellt kan man läsa gammelmedia.

Fredrik Thambert

Ämnen i artikeln:

VictoriaNyheter24Kungen

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.