Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nyhetsankare lämnar SVT

Publicerad: 9 december 2016, 11:28

Den välkända SVT-profilen Pelle Edin lämnar SVT.


Ämnen i artikeln:

AktuelltSVT

Tidigare i veckan väckte Ulf Wallbergs sorti från SVT stor uppmärksamhet. Nyhetsankaret hade efterfrågat andra arbetstider och ett lugnare tempo, men arbetsgivaren kunde inte möta hans krav. Enligt egen uppgift ska han utbilda sig till yogalärare och kollegorna kritiserade SVT i kvällspressen.

Nu står det klart att ännu ett välkänt ansikte lämnar public service. Pelle Edin är kanske mest känd för sina år som programledare på det numera nedlagda A-Ekonomi. Nu skriver Journalisten att han lämnar SVT vid årsskiftet. Han har köpt en lägenhet i Spanien och satsar på en större frihet framöver.

Pelle Edins karriär inom public service började 1978 på lokalradion i Gävle. Han gjorde en avstickare till TV3, som vid den tiden var nystartade, i slutet av 1980-talet. Till Journalisten säger han att arbetstiderna inte inverkat på hans beslut att säga upp sig.

– Ulf har rätt i att på en hel del programledarpass så har det blivit mer obekväm arbetstid. Men det har inte alls inverkat på mitt beslut. Det är en stor omorganisation på gång och det känns rätt att lämna redan nu. Sedan kommer jag att synas en del i rutan under våren och sommaren ändå, jag har redan blivit tillfrågad om att hoppa in på en del extrapass, säger Pelle Edin till Journalisten.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

AktuelltSVT

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.