Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nyhetsbyrån Direkt får inte ut sina telegram

Publicerad: 27 september 2013, 07:38

Nyhetsbyrån Direkt som levererar ekonominyheter i realtid till redaktioner och investerare, har just nu tekniska problem och har svårt att få ut sina telegram


– Det är problem i det fasta nätet som ligger utanför vår kontroll, säger Direkts chefredaktör Lars Östlund. Det är jobbigt men det finns moblia lösningar som gör att vi kan få ut vårt material om än i begränsad omfattning.

Nyhetsbyrån Direkt är en av de mest använda nyhetstjänsterna i realtid bland professionella användare och privatsparare på den svenska finansmarknaden. Tjänsten är också den mest använda nyhetsbyrån av ekonomisajter och affärstidningar.

– Det är tack och lov ovanligt med störningar för oss, säger Lars Östlund. Det går inte att driva en sådan här verksamhet om det inte finns ett säkert flöde, så vi jobbar mycket med säkerhet och redundans. Men det här är alltså ett problem som ligger utanför vår kontroll.

Nyhetsbyrån Direkt firar 25-årsjubileum i år och har tusentals kunder i Sverige och antaltet läsare räknas i sexsiffriga tal.

Något besked om när tjänsten kan vara uppe i full sving igen har Lars Östlund inte i skrivande stund.

– Beskedet har flyttats fram gång på gång, säger han. Det senaste var att allt skulle vara igång igen ungefär nu, men jag har inte hört något än.

Krister Berntsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.