Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nyhetschefens delningsraket om EU-valet

Publicerad: 26 maj 2014, 12:33

Nyheter24:s krönika ”En av de mörkaste dagarna i Europa sedan andra världskriget” är redan uppe i 11 363 delningar, enligt socialanyheter.se - Jag tror att folk börjar inse vad som är på väg att hända med hela EU-projektet. Då valdeltagandet är så lågt i Europa öppnar man för högerextrema partier, säger Viktor Adolfsson, tillförordnad nyhetschef på Nyheter24.


Ämnen i artikeln:

Nyheter24Sverigedemokraterna

”Jag tror att den här söndagen kommer gå till historien som en av de  mörkaste i Europa sedan andra världskriget. För det var inte bara i  Frankrike och Sverige som främlingsfientligheten vann framgångar.”

Det skriver Viktor Adolfsson i sin krönika och reaktionerna har inte låtit vänta på sig.

Förutom att krönikan har delats 11 363 gånger i skrivande stund har den också rekommenderats av 13 533 personer.

Sverigedemokraterna  fick 9,9 procent av rösterna i valet till Europaparlamentet. Viktor  Adolfsson menar att partiet bara är en västanfläkt i förhållande till  andra högerextrema partier i Europa.

I sin krönika beskriver han  bland annat hur grundaren av franska Front National, Jean-Marie Le Pen,  sagt att lösningen på Frankrikes problem med invandring skulle kunna  vara en ebolaepidemi.

- Jag tror att timing var a och o. Jag sätt  själv och kollade på valet och kände ett obehag. Uppenbarligen är det  många som känner likadant, säger Victor Adolfsson.

Nyheter24 är väl ganska bra på att få till klickisar?
-  Vi har pratat om hade en fördel av att vi inte körde en live-bevakning.  Delningsbarheten är ganska liten när det gäller live-tv. Vi fick ut  färre, men väldigt uppmärksammade artiklar, säger Viktor Adolfsson.

Internationella kol- och stålunionen, idag EU, skapades ju i syfte att förhindra krig. Vad tror du händer med EU nu?
-  Vi får se vad som händer. De högerextrema partierna är väldigt mycket  emot EU och det är svårt att säga om man kommer att jobba för att  upplösa det eller förändra EU på något sätt, säger Viktor Adolfsson.

Nyheter24 har grundats av entreprenören Douglas Roos. Har han något motto eller liknande som genomsyrar organisationen?
-  Vi brukar säga att vi är sociala medier i stället för att säga att vi  använder sociala medier. Vi har lärt oss hur man sprider sitt  material, säger Viktor Adolfsson.

Vad är era bästa knep då?
- Oj,  det vet jag inte om jag kan dela med mig av. Men så mycket kan jag väl  säga att vi brukar titta på sådant som kan skryta om eller tycka något  om. Timing är oerhört viktigt också. Att vara aktuell och först, säger  Viktor Adolfsson.

Han började som praktikant på Nyheter24 och är tillförordnad nyhetschef sedan en månad tillbaka.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.