Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nylén: Guillou far med osanning

Publicerad: 22 januari 2008, 09:07

Nöjesreportern Susanne Nylén hävdar bestämt att hon ringde till Jan Guillou för en kommentar till artikeln i lördagens Aftonbladet. Författaren skrev det motsatta i en hel krönika som sågade hennes arbetsinsats. – Jag vill inte ge mig in i polemik med Jan Guillou. Men det känns inte så kul när han skrev den krönikan där han far med osanning, säger Susanne Nylén.


Susanne Nylén. Foto: Aftonbladet.

I en krönika på söndagen gick Jan Guillou hårt åt Aftonbladets nöjesbevakning och lyfte främst fram ett fall som gjort honom ursinnig under helgen. Han hävdade att han aldrig ringts upp av någon reporter på Aftonbladet, trots att det stod att han inte ”gått att nås för en kommentar” i artikeln som handlade om ett bråk som ska ha ägt rum i På Spåret.

Nu säger reportern Susanne Nylén att hon visst sökte Jan Guillou, vid flera tillfällen.

– Jan Guillou anklagar mig för lögn genom att själv skriva osanning. Jag har sökt Guillou minst fyra gånger under dagen, jag  fick tag på Ann-Marie Skarp, citerade henne i artikeln och  framförde till henne att vi vill prata med Guillou. Efter att jag gick hem har en kvällsreporter fortsatt söka Guillou flera gånger på det nummer Ann-Marie Skarp uppgett att han skulle vara på under kvällen.

Vad tycker du om att Jan Guillou säger så här?
– Jag vill inte ge mig in i polemik med Jan Guillou. Jag vet vad jag har gjort – vi har sökt honom på alla sätt vi kan så därför känns det inte så kul när han skrev den krönikan där han far med osanning.

Hur känns de att de publicerar en helsideskrönika om den här historien utan att höra din version av vad som hänt?
– De har frågat mig. Jag fick en förklaring till varför de ville publicera krönikan och jag förstod förklaringen och gick med på det.

Susanne Nylén vill inte kommentera Jan Guillous generella kritik mot nöjessidorna men säger om sin egen insats att det som står i artikeln är korrekt. Hon har dessutom fått garantier från chefredaktör Jan Helin om att hon inte gjort något fel, vilket han också sa till Resume.se på måndagskvällen. Då tog också Jan Helin på sig hela ansvaret för publiceringen.

Guillou ursinnig över Aftonbladets nöjesjournalistik

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.