Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nystart för Man

Publicerad: 23 februari 2009, 16:33

Den 19 februari nylanseras tidningen Man. Tidningen breddar sin inriktning till att handla om mäns välmående, både på det psykiska och fysiska planet.


Johan Wissman är nya Mans första omslagspojke.

Nytillsatte chefredaktören Johan Weimer hoppas att förvandlingen ska hjälpa den MDM-Media  ägda Man att nå en bredare målgrupp.
– Modet och en del av det övriga innehållet i tidningen kommer att bestå, men vi lägger till en hel del artiklar om manlig hälsa, såväl fysisk som psykisk. Vi kommer alltså inte att nischa oss, utan snarare bredda innehållet.
Varför har ni valt denna inriktning?
– Vi har dels sett i marknadsundersökningar att det finns ett behov, dels har vi fått ett bra gensvar när vi tidigare har skrivit om mäns hälsa.
Räcker det inte med tidningen Men’s Health och andra manstid­ningar som finns på marknaden nu?
– Men’s Health är en amerikansk tidning och det är stor skillnad på den amerikanska och den svenska marknaden, samt hur amerikaner och svenskar äter, dricker och lever. Vi kommer att köra helt igenom svenska reportage. Sedan kommer vi att bli den första tidningen i sitt slag som handlar om hur den svenske mannen egentligen mår, vilket gör tidningen unik.
Förändringen av Man kommer även att synas i ett nytt format och en ny logotyp. Det första numrets omslag signalerar också det nya hälsotemat.
– Premiärnumret pryds exempelvis av sprintern Johan Wissman och flera omslagspuffar kommer att informera om den nya inriktningen, säger Johan Weimer.
Hur är det att lansera ett magasin i dessa kristider?
– Vi vet att det är en oerhört hård konkurrens på tidningsmarknaden med många magasin och flera konkurrenter, men vi ser det som en utmaning och vi tror på vår produkt.
Nya Man kommer att ha en upplaga på 30 000 exemplar och priset hamnar på 59 kronor per nummer.

truefalse

Tero Marjamäki

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.