Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nystartad sajt skickar unga journalister till Almedalen

Publicerad: 24 juni 2014, 09:17

Almedalen

Foto: Andreas Elgstrand

15 unga journalister från den nystartade sajten Ung Press ska utmana konventionella medier under politikerveckan i Almedalen. Medarbetarna kommer bevaka veckan utifrån ett ungdomsperspektiv.


Ämnen i artikeln:

Almedalen 2014

I går lanserades webbtidningen ungpress.se som finansieras av EU-kommissionen via Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor.

Syftet med tidningen är att försöka lyfta ungdomars åsikter på den politiska  prioriteringslistan och tillföra det ungdomsperspektiv som de i dag anses sakna i de konventionella  medierna.  

Under Almedalsveckan kommer Ung Press dagligen att leverera nyheter på webben och publicera en podcast som gästas av en politiker.

– Unga är redan en väldigt marginaliserad grupp i maktens centra. Jag ser stolt över  att Myndigheten för ungdoms­ och civilsamhällsfrågor kan finansiera detta unika  projekt, säger Alice Bah Kunke, generaldirektör för Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällsfrågor i ett pressmeddelande.  

Projektet startades på initiativ av organisationen Ung Media, Sveriges unga  medieproducenter. Tillsammans med Sveriges Ungdomsråd har Ung Media Sverige  utvecklat ett samarbete och utformat tidningen Ung Press.

– Det finns få vuxna politiker som frågor oss ungdomar vad vi tycker om samhällets  olika prioriteringar på ungdomsfronten. Ofta talar man om ungdomar, men sällan  med oss. Detta är något vi vill ändra på, ungdomars röster skall bli hörda, säger  Sofia Fanberg, chefredaktör för Ung Press i en kommentar.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Almedalen 2014

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.