Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nytt avtal mellan Stampen och VLT

Publicerad: 1 augusti 2008, 07:44

Liberala Tidningar i Mellansverige, ett ägarbolag inom Stampen-gruppen, meddelade idag fredag att de ökar sitt innehav i VLT och nu blir ägare till mer än 90 procent av antalet aktier .


Liberala tidningar ökar sitt innehav i VLT från 62,5 till 92,7 procent av kapitalet och från 54,1 till 96,9 procent av rösterna.

Liberala Tidningar kommer att erbjuda övriga aktieägare i VLT inlösen av deras aktier. Priset är satt till 239 kronor per aktie. Liberala Tidningar uppger också att de planerar att förvärva tillgängliga VLT-aktier på marknaden och att de ska verka för en avnotering av VLT-aktier från First North.

Bakom försäljningen står Jönköpingsbaserade Herenco och Lejonälvan samt delar av familjen Pers. En del medlemmar av familjen Pers byter dock endast sina VLT aktier mot en unit av preferensaktier och obligationer, utgivna av Tidningsbolaget Promedia i Mellansverige. Detta för att kunna vara kvar som ägare i tidningsverksamheten.

Köpet finansieras via banklån och ska enligt Liberala tidningar inte leda till några direkta besparingar.

Linda Fagerlind

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.