måndag6 februari

Kontakt

Annonsera

E-tidning

Sök

Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nytt bakslag för DJ battle – ministrar stoppas från att delta

Publicerad: 5 juli 2017, 12:07

Alice Bah Kuhnke i DJ Battle 2015. Henne kommer publiken inte att få se i år.

Foto: Dagens Media.

Inga av regeringens ministrar får delta i Dagens Medias DJ-battle i Almedalen.

Ämnen i artikeln:

DJ BattleDagens MediaAlmedalen 2017

Yasmine Winberg

yasmine.winberg@resume.se


I år har det stormat kring DJ battle, redan innan den traditionsenliga tävlingen gått av stapeln i Almedalen. Först hördes kritiska röster både bland journalister och artister efter att Dagens Media, som anordnar tävlingen, velat varumärkesskydda "DJ-battle" hos PRV.

Nu kommer alltså ett nytt bakslag. Inga ministrar i Stefan Löfvens regering deltar i battlet i år, vilket Expressen var först med att berätta om. Statsråden och deras medarbetare ska ha fått förhållningsorder inför Almedalsveckan, där det framgått att det inte är önskvärt att delta i en aktivitet som DJ battle.

I annan rapportering om DJ battle har det framstått som om Stefan Löfven förbjudit sina ministrar från att delta. Det tillbakavisar pressekreteraren Joanna Abrahamsson, som planerat inför närvaron i Almedalen i år.

– Om vi ska vara med i DJ battle eller inte är inget som statsministern bestämmer över – han har lite annat att tänka på. Däremot är det inget statsråd som är med i år, eftersom vi fokuserar på annat, bland annat statsministerns Sverigeturné. Det är ingen dramatik i detta, det är andra representanter där för oss i kväll, säger hon.

Hur blir det med ministernärvaron på DJ battle kommande år?
– Detta gäller för i år. Vad som händer framöver får vi se då.

Tidigare år har ministrar som Alice Bah Kuhnke, Ardalan Shekarabi, Annika Strandhäll och Aida Hadzialic mött representanter från Alliansen på scen för att tävla mot dem i musik.

I år blir det i stället ungdomsförbunden som ska representera regeringen i DJ battle.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev