Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nytt bandymagasin inspireras av Offside

Publicerad: 14 maj 2013, 10:58

Elitspelaren Patrik Johansson i Sirius startar ett bandymagasin, inspirerat av fotbollsmagasinet Offside.


Ämnen i artikeln:

Offside

Bandyförbundet hade tidigare ett magasin, men det lades ner 2007.

Nu föds en ny bandytidskrift – ”Bandyportföljen”.

– Jag är en flitig läsare av olika magasin och tyckte att en sport  som drar 40 000 människor till en SM-final borde ha ett eget. Jag  kontaktade Erik Ström som vi tidigare anlitat för olika projekt inom  Sirius Bandy, och han kände likadant, säger Patrik Johansson till svenskbandy.se och fortsätter.

– Erik är en ung mångsysslare inom media med erfarenhet av  journalistik, layout, copywriting och design. Dessutom är han insatt i  sporten, vilket jag tycker gör honom otroligt intressant i rollen som  redaktör.

Tidningen erbjuder längre, djuplodande reportage.

– Inspirationen har vi hämtat främst från fotbollsmagasin som tyska 11  Freunde och svenska Offside. Skillnaden är väl att vår idealläsare  hellre förfryser tårna på ett snöigt Zinkensdamm än ser Gefle rulla ut  Blåvitt på Strömvallen, men med ett schysst innehåll hoppas jag att vi i  förlängningen kan locka några av de ickefrälsta till bandyarenorna  också, säger Erik Ström.

Magasinet Bandyportföljen kommer ges ut  fem gånger per år med start i augusti. Det första numret ska handla om Sirius-stjärnan Andreas Eskhult som lägger av, brödraparen i Elitserien och Boltics dystra resa från  storklubb till allsvenskan.

Krister Berntsson

Ämnen i artikeln:

Offside

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.