Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nytt bonusbråk på Aftonbladet

Publicerad: 30 maj 2013, 12:24

Medarbetarna känner sig lurade av styrelsen.

Foto: Björn Elgstrand.

Journalistklubben på Aftonbladet känner sig lurad av kvällstidningens styrelse. Det blir ingen kompensation för utebliven bonus för medarebetarna. Nu sätter man press på publishern Jan Helin.


Ämnen i artikeln:

Raoul GrünthalAftonbladetSchibsted

Schibsteds Sverige-vd och Aftonbladets styrelseordförande Raol Grünthal öppnade vid ett möte i mars för att det slopade bonussystemet för medarbetarna skulle ersättas med någon annan form av kompensation.

Nu har dock journalistklubben på Aftonbladet fått beskedet från Raoul Grünthal att styrelsen inte kommer att ställa sig bakom någon kompensation till personalen för den skrotade bonusen. Det framgår av ett brev från journalistklubben till medlemmarna.

Journalistklubbens ordförande Niclas Vent uttrycker i brevet sin besvikelse över styrelsens besked.

– Vi hade hoppats på en konstruktiv dialog om hur belöningssystemen ska se ut i framtiden. Vår grunduppfattning kvarstår: det är kortsiktigt och dumt att inte ta hand om det som gjort Aftonbladet så framgångsrikt – personalen, hävdar Niclas Vent.

Enligt Niclas Vent är ”missnöjet med löner och anställningsförhållanden på redaktionen kompakt.”

Niclas Vent uppmanar tidningens publisher Jan Helin att berätta för medarbetarna hur han ser på ”värdet av deras arbete och hur det ska belönas i framtiden”.   

Aftonbladets EBITDA var 57 miljoner kronor första kvartalet i år, på en omsättning på 498 miljoner kronor – en mycket bra avkastning.

Magnus Helander

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.