Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nytt toppjobb för Herlitz

Publicerad: 29 januari 2013, 14:21

Gunilla Herlitz

Foto: Sören Andersen

Strax innan 16.00 under tisdagen kommer Bonnier gå ut med förändringarna i ledningen. Enligt uppgifter till Resumé tar Peter Wolodarski över som chefredaktör på DN. Gunilla Herlitz tillträder den nya tjänsten som affärsområdesansvarig för Bonnier News Sweden. Hon blir följaktligen styrelseordförande i Expressen AB.


Ämnen i artikeln:

Gunilla Herlitz

Tidigare i dag rapporterade Resumé om att Peter Wolodarski kommer att ta över som chefredaktör på Dagens Nyheter efter Gunilla Herlitz, detta efter uppgifter till Dagens Opinion.

Men steget upp i hierarkin för ledarreaktionens chefs blir inte den enda förändringen i Bonnier-ledningen som tillkännages under eftermiddagen.

Enligt Resumés källor kommer Bonnier strax innan 16.00 i dag meddela att Gunilla Herlitz, förutom sitt uppdrag som vd för Dagens Nyheter, nu också tillträder tjänsten som chef för det nya affärsområdet News Sweden på Bonnier AB.

Detta innebär att Gunilla Herlitz är ny styrelseordförande i Expressen AB och kopplar ett starkare grepp om svensk dagspress. Sedan tidigare har hon uppdrag som styrelseordförande för både Sydsvenskan och Dagens Industri.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Gunilla Herlitz

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.