Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Nytt tv-uppdrag för Carolina Klüft

Publicerad: 1 juli 2014, 08:14

Carolina Klüft och Per Nunstedt i OS-studion

Foto: Viasat

Den före detta friidrottsstjärnan Carolina Klüft gjorde tv-debut för Viasat i samband med Vinter-OS i Sotji. Nu fortsätter hon tv-karriären med sikte på Sommar-OS i Rio 2016. Hon inleder med att bli programledare för TV10:s dagliga magasin från Världsungdoms-OS i Kina i augusti.


Ämnen i artikeln:

Carolina KlüftOla WenströmViasatPer Nunstedt

- Sotji var en superfarenhet för mig där jag lärde mig enormt mycket på kort tid. Nu ska det bli roligt att satsa vidare mot sommar-OS som i högre grad är min hemmaplan, säger Carolina Klüft i en kommentar.

Hon ledde MTG:s sändningar från vinter-OS i Sotji tillsammans med Ola Wenström, vilket gav mersmak för en fortsatt karriär inom tv-branschen.
- Vi hade ett gott samarbete under OS i Sotji, och jag tyckte det var en väldigt rolig och spännande arbetsplats, säger Carolina Klüft i en kommentar.

Viasat Sports nye sportchef, Per Nunstedt, menar att det är en självklarhet att fortsätta jobba med Carolina Klüft.

- Hon högpresterade i sin nya roll med arbetet kring Sotji, och det känns naturligt att "Carro" ska ha en fortsatt viktig roll inför och under OS i Rio, säger han i en kommentar.

Carolina Klüft inleder med att leda TV10:s satsning på ett halvtimmeslångt magasin från Världsungdoms-OS i Nanjing i Kina den 16-28 augusti.

- Jag har själv tävlat på ungdoms-OS och vet hur roligt det är. Det ska bli spännande att se nya stjärnor som föds, säger Carolina Klüft i en kommentar.

I förra Världsungdoms-OS 2010 vann stavhopparen Angelica Bengtsson guld. Detsamma gällde trestegshopparen Khaidjatou Sagnia.

Den 8 juli blir det klart vilka som ingår i den svenska truppen.

Carolina Klüft nådde stora framgångar inom sjukamp, sadlade om till längdhopp och tresteg år 2008 och avslutade karriären år 2012.

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.