Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Obama gjorde SVT24 till Sveriges största kanal

Publicerad: 21 januari 2009, 15:54

SVT24:s sändningar av presidentinstallationen i går gjorde kanalen till Sveriges i särklass största kanal i sloten 17.00-19.00. Vid 18-blecket följde hela 700 000 sändningen, med ett snitt på 570 000 för hela sändningen.


Ämnen i artikeln:

Barack ObamaJan Axelsson

SVT24 direktsände installationen av USA:s nye president, Barack Obama. Foto: Charles Dharapak/AP Photo/Scanpix

– SVT24 har bara haft fler tittare en gång tidigare: JVM-finalen i ishockey för ett år sedan, säger Jan Axelsson, programdirektör för nyheter till Resume.se.
6,4 procent av publiken följde presidentinstallationen i SVT24, medan till exempel konkurrenten TV4:s sändning fick 5,1 procent motsvarande 455 000 tittare.

Jan Axelsson säger själv att de höga tittarsiffrorna överraskade honom.
– Vi valde 24 dels med tanke på att vi kunde sända två hela timmar före konkurrenterna, dels för att vi kunde genomföra sändningen sammanhållet.   

Det blev inte heller några tittarreaktioner på det smalare kanalvalet.  
– Nej, folk verkar ha hitta till kanalen, trots att den inte ligger i tablån hos de flesta tidningar. Det visar också att vi kan använda 24 till andra liknande event, som inte bara handlar om sport. Men även de stora nyhetssändningarna gick förstås bra en sådan här dag.

Peter Willebrand

Ämnen i artikeln:

Barack ObamaJan Axelsson

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.