Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Obama skaffar Twitter efter 6 år – redan över en miljon följare

Publicerad: 19 maj 2015, 05:09

Skärmdump.

Den amerikanska presidenten skaffar eget Twitterkonto efter sex år, Apple skrotade sina planer på en tv-apparat och Youtubes barnapp får kritik. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

TwitterBarack ObamaFacebookYoutubeApple

Barack Obama skaffar Twitter
Sugen på att skriva direkt till USA:s president? Efter sex år har Barack Obama nu skaffat sitt egna Twitterkonto med aliaset @POTUS (President Of The United States). Kontot drog igång igår kväll med tweeten:

"Hello, Twitter! It's Barack. Really! Six years in, they're finally giving me my own account".

Sedan tidigare finns Twitterkontot @BarackObama som drivs av personer i presidentens stab. Där har presidenten nästan 60 miljoner följare. Det kan jämföras med hans egna användare POTUS som har fått drygt 1,5 miljoner följare på mindre än ett dygn. I en bloggpost förklarar Vita Huset att syftet med det nya kontot är att ge Barack Obama ett nytt sätt att kommunicera direkt med det amerikanska folket på.  

Apples skrotade tv-planer
Mjukvarujätten hade planer på att ta fram en helt ny typ av tv-apparat. Men dessa lades i malpåse för drygt ett år sedan, skriver Wall Street Journal. Orsaken var att de inte lyckas göra den tillräckligt unik jämfört med vad som redan finns på marknaden. Istället ligger nu fullt fokus på att förbättra Apple TV enligt Engadget.

Facebook planerar spel för Messenger
Enligt sajten The Information har Facebook för avsikt att ta fram spel till deras meddelandeplattform. Just nu för de samtal med spelutvecklare för att försöka få dem att ta fram spel specifikt för Messenger. Orsaken är att bolaget vill få fler att använda sig av tjänsten, som för tillfället enbart handlar om att skicka meddelanden till varandra med.

Nyhetsbyrån som bluffade media
DI Digital har gjort en genomlysning av den brittiska nyhetsbyrån CEN som har levererat en stor mängd virala nyheter till medier världen över. Flera av historierna, som att "Justin Bieber avstyrde pågående björnattack", har letat sig till svenska medier. Men den och många andra är uppdiktade historier.

Mackmyra anklagas för falsk marknadsföring
Det svenska prestigewhiskey-märket Mackmyra anklagas för att ge en felaktig beskrivning av sin nya Whiskey "Svensk Ek". Orsaken är at whiskyn bara till liten del är lagrad på fat av svensk ek, vilket inte framgår på flaskorna på Systembolagets hyllor, rapporterar Sveriges Radio.
– Man vilseleder konsumenten att tro att man ska få någonting exklusivt, som bara är kryddat lite exklusivt, säger tunnbindarmästaren Johan Thorslund till sajten.

Mackmyra säger att de ska förtydliga informationen på flaskan så snart som möjligt.

Youtubes barnapp kritiseras
Två amerikanska konsumentgrupper riktar skarp kritik mot appen Youtube Kids som riktar sig till de yngre tittarna. Via dess sökfunktion kan de nämligen komma åt innehåll som anspelar på exempelvis droger och sex. Till Venturebeat säger Youtube att de tar kritiken på allvar, och rekommenderar föräldrar som är extra oroliga att stänga av sökfunktionen.

Twitter rullar ut ny sökfunktion
Under våren har Twitter testat sin nya sökfunktion för webben som ska ha ett "renare" utseende och erbjuda fler möjligheter att filtrera sökresultaten på. Bland annat kan du välja att se top tweets, "live" tweets, konton och bilder. Nu släpps sökfunktionen på bred front, skriver Techcrunch.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.