Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Offside drar in halv miljon i podcast-intäkter

Publicerad: 6 april 2017, 08:48

Fotbollsmagasinet Offsides podcast kommer enligt chefredaktör Anders Bengtsson att dra in en halv miljon kronor under 2017.


Ämnen i artikeln:

OffsidePodcastsSveriges Tidskrifter

Fotbollsmagasinet Offsides chefredaktör Anders Bengtsson berättar i en intervju med Sveriges Tidskrifter att deras poppulära podcast, där Bengtsson och Johan Orrenius diskuterar högt och lågt inom fotbollsvärlden, kommer att generera en halv miljon kronor i intäkter under 2017.

– Vi ligger på cirka 35 000 lyssnare varje vecka, så skillnaden är ju ganska stor. Många som lyssnar är inte Offsideläsare sedan tidigare, men jag vill tro att några åtminstone köper ett nummer eller två om man gillar vår podd. Därefter är inte steget till att bli prenumerant så stort. Vi blir också attraktivare för annonsörer. Tidigare har det varit tidningen som lockat, nu kan vi presentera helhetslösningar som inkluderar flera olika Offsidekanaler. Vi är i princip fullbokade i podden sex månader framåt och vi kommer att ha en bra bit över en halv miljon kronor i intäkter bara från podden under 2017, berättar han.

Bengtsson berättar också att de inom kort kommer presentera en ny digital lösning för prenumeranter och på så vis skapa mervärde för dem. Redaktionellt kommer de framöver att fokusera mer på svensk fotboll, från Allsvenskan till division sju, framöver.

Enligt TS upplagesiffror från 2016 ökade magasinet sin upplaga med 12,5 procent under året, från 17 600 prenumeranter till 19 800.

Thomas Nilsson

Reporter

thomas.nilsson@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.