Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Offside Press om tappet: ”Förra året skålade vi i champagne..”

Publicerad: 4 februari 2016, 09:34

Tobias Regnell om Offside Press minskning.

Foto: Press

Offside tappade mest av alla tidskrifter i senaste Orvesto Konsument. ”Det är klart att våra annonssäljare kan få en tuffare resa”, säger vd:n Tobias Regnell.


Ämnen i artikeln:

Orvesto KonsumentOffside PressOrvestoTobias Regnell

Enligt Orvesto Konsument 2015:3 tappade Offside 36 procent av läsarna, Filter förlorade 20 procent och Hunger 13 procent. Tidningarna har under åren stigit hyfsat stadigt, varför detta säkert kommer som en överraskning för många.

– För något år sedan satt vi och skålade i champagne, på väg mot kick off i Kroatien. Och utifrån upplaga kan man tycka att det är slagigt. Vi hade all time high på upplaga för två år sedan, därefter har vi tappat lite. Men inget motsvarar de tappen vi ser i Orvesto nu. För fyra månader sedan visade vi dessutom vårt bästa ekonomiska resultat någonsin, så visst känns det paradoxalt, säger Tobias Regnell, vd på Offside Press, till Resumé.

Tobias Regnell nämner extranummer som en av anledningarna till Orvesto-tappet.
– Vi har tagit bort extranummer för de som slutar prenumerera. Vi har haft som praxis att folk ska fortsätta få ett eller flera nummer när de slutar.

Hur påverkas ni av tappet?
– I den reala ekonomin här och nu är det den sålda upplagan som är viktig. Men det är klart att många annonsköpare tittar på Orvestosiffrorna. Våra annonssäljare kan få en tuffare resa. Då blir jag lite frustrerad.

Offside Press har hittills varit mycket printorienterade. Vid årsskiftet köpte man Tidningen Skriva och tog in Skrivas medgrundare Martin Karlsson som digital chef. Tobias Regnell hoppas nu att detta ska påskynda gruppens utveckling.

– Martin kommer arbeta mycket med marknadsföring av printtidningarna. Vi har även rekordmånga butikskampanjer bokade. Sommarens EM och OS har också redan börjat märkas i en stigande upplaga för Offside, säger Tobias Regnell.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.