Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Offside tar ställning – slutar med spelreklam

Publicerad: 17 oktober 2018, 06:25

Offside säger nej till spelreklam, Kina "anmärker" på svenska medier och affär mellan två av världens största sociala medier-publicister. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

Offside PressSpelreklamOffsideMorgonsvepet

Offside tar ställning – slutar med spelreklam
Fotbollsmagasinet Offside meddelar nu att de tar bort all spelreklam. Anledningen är bland annat för att det ska vara svårt att kritisera kända sportprofiler, men även för att spelreklamen bidrar till missbruk, enligt deras egna sajt. Tidningen förlorar drygt en halv miljon årligen på ställningstagandet, vilket är en fjärdedel av alla annonsintäkter, enligt SR. Som stöttning har nu flera tecknat prenumeration på tidningen, skriver chefredaktör Anders Bengtsson på Twitter.

— Anders Bengtsson (@AndyBengt) October 17, 2018Wow, vilken oerhörd respons efter beskedet om #spelstopp i Offside. Blir alldeles varm. Så kul att se att så många tecknar prenumeration som ett sätt att stötta oss i beslutet. Det betyder mer än ni tror. Tack alla! Läs mer här om beslutet och framtiden: https://t.co/dH8JuFSTQr

Anders Bengtsson fortsätter på sajten:
"Gudarna ska veta att en halv miljon är mycket pengar för Offside – vi har i några år krigat för svarta siffror i balansräkningen", skriver han.

Kinas propagandaoffensiv – anmärker på svenska medier
Kina är inte bara i bråk med SVT utan har nu även kontaktat flera andra svenska medier som Dagens Nyheter, Expressen och TT Nyhetsbyrån och gett ”anmärkningar” på publiceringar de gjort om landet. Detta med målet att rätta bilden av landet i Sverige. Björn Jerdén, Asienchef på Utrikespolitiska institutet, säger bland annat till DN att det rör sig om en propagandaoffensiv.

– Ambassaden vill lägga fram vad som anses vara en ”objektiv sanning” men sättet det görs på följer inte idén om hur en öppen debatt förs i Sverige, säger han.

Ladbible köper Unilad – blir världens största inom sociala videor
Två av världens största inom videor på sociala medier går samman. Ladbible köper Unilad som har över 200 medarbetare, skriver The Drum. Tillsammans har de 120 miljoner följare i sociala kanaler och videotittandet stod för 4,5 miljarder visningar bara i augusti månad.

Buzzfeeds nya partnerskap med Macy’s
Buzzfeed börjar producera produktserier tillsammans med varuhusjätten Macy’s – en växande del i deras intäktsstrategi. Det är två år gamla kanalen Goodful som nu släpper 100 produkter för hemmet som kommer att vara tillgängliga i 400 Macy’s-butiker. Man har tidigare arbetat med liknande partnerskap på Tasty och Walmart.

Pen stämmer Donald Trump för medieattacker
Amerikanska föreningen Pen, där tusentals författare och journalister är medlemmar, stämmer nu USA:s president Donald Trump för hans attacker mot medier, författare och journalister. De listar flera exempel på när Trump har gått överstyr. Stämningsansökan har lämnats in till en domstol på Manhattan, skriver AP.

Stark tillväxt för Netflix
Netflix slog förväntningarna för tillväxt och resultat under tredje kvartalet vilket gjorde att aktien steg med 16 procent under gårdagen. Streamingjätten fick sju miljoner nya prenumeranter – långt ifrån de 5,3 miljonerna som analytikerna på Wall Street trodde. Omsättningen landade på 403 miljoner dollar.

Julia Lundin

Redaktör Resumé Insikt

julia.lundin@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.