Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Oklarheter om kundlistan för "Buss på Sverige"

Publicerad: 10 juli 2014, 13:12

Resumé kan berätta att tidningen "Buss på Sverige" i sin annonsprislista listar kunder som inte har något avtal med i sin annonsprislista. Det gäller exempelvis bolag som Rolfs Flyg & Buss och Stigenbuss. Säljchefen Marie Tillman beklagar det hela.


Ämnen i artikeln:

Buss på Sverige

"Buss på Sverige" har kommer ut med elva nummer per år och har getts ut sedan 1988.

Rolfs Flyg & Buss i Göteborg står med på annonsprislistan för 2014 som ett de bolag som har tidningen på sina bussar – listan har hundratals namn inom buss- och resebolagsbranschen.

Det visar sig dock att Rolfs Flyg & Buss inte har något avtal med "Buss på Sverige" eller distribuerar tidningen på bussarna.

- Jag tycker att det är med all rätt ni tittar på det här. Jag har själv undrat varför vårt namn står med hos dem. Vi har inte deras tidning i våra bussar, säger Emanuel Karlsson, vd på Rolfs Flyg & Buss.

Företaget är en så kallad gruppresearrangör, vilket gör att Emanuel Karlsson för säkerhets skull ringer det bussbolag som brukar anlita – Hallgrens Buss.

Inte heller Hallgrens buss har något avtal med "Buss på Sverige" och man distribuerar heller inga tidningar på bussarna.

- Det är alldeles uppenbart att man ljuger. Varken vi eller Hallgrens Buss har ju något avtal med dem, säger Emanuel Karlsson.

Han berättar att Hallgrens Buss däremot får en packe med 30-40 tidningar varje månad, men det är tidningar som man inte har bett om.
- Man slänger tidningarna. De finns aldrig på bussarna, enligt Emanuel Karlsson.

Stigenbuss gör exakt samma sak.
- Vi har inget avtal med "Buss på Sverige". Jag har sett vi får en bunt utskickad någon gång, men det står inte ens vårt riktiga namn på bunten. Jag har just nu en oöppnad förpackning som ligger nära pappersåtervinningen om man säger så, säger Thomas Karlsson, gruppreseansvarig på Stigenbuss.

MK Buss får också tidningen, men har heller inga avtal eller liknande.

MK Buss brukar få två uppsättningar med tidningar, men bussbolaget jobbar mest med utlandsresor så det är bara när man hjälper andra linjer inom Sverige som tidningen kan komma till användninga och det sker bara då och då.

Säljchefen på "Buss på Sverige", Marie Tillman, beklagar det hela.
- Vi får gå igenom distributionen nogsamt och kontrollera att allt är korrekt, säger hon.

Hur ser du på att man slänger tidningsbuntarna i pappersåtervinningen. Ni säljer ändå annonser på det här med hur många bolag som distribuerar den på sina bussar?
- Det är inte lätt för oss att veta. Det är ytterst beklagligt att den här informationen inte har nått oss, säger Marie Tillman.

Karl-Johan Byttner

Ämnen i artikeln:

Buss på Sverige

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.