Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ola Ahlvarsson ny digital analytiker i Resumé

Publicerad: 2 maj 2013, 08:41

Ola Ahlvarsson.

Superentreprenören Ola Ahlvarsson är ny digital analytiker i Resumé. Vartannat nummer kommer läsarna att kunna ta del av en ny krönika. Vid sidan av entreprenörskapet tävlar han snart i EM i Taekwondo.


Ämnen i artikeln:

Ola Ahlvarsson

– Teknologi har bundit ihop människor, åsikter och varumärken på ett som gjort att marknadsföring har blivit en ännu viktigare strategisk arena. Men samtidigt har arenan blivit mer komplicerad. Jag vill försöka förstå den arenan och förmedla insikter och erfarenheter. Här har jag fördelen av att få vara på fantastiska event runt om i världen med och utanför SIME som jag rapporterar ifrån samt i min rådgivande roll till ett antal globala varumärken inom olika industrier.

Vad kan läsarna förvänta sig av dig som krönikör?
– Digitala spaningar från oväntade hörn av världen, reflektioner om hur teknologi förändrar industrier och hur vi lever arbetar och leker

Vilken är den hetaste digitala trenden som stora varumärken har hakat på just nu?
– Att ha en experimentbudget. Det har varit för svårt för byråer att våga chansa på galna idéer. Det samma har gällt mediabolag men även varumärkena som spelat safe för att inte missa KPI:er vilket hämmat kreativiteten i många fall. Nu finns en tydlig trend att större budgetar allokeras till lekfulla experimentella koncept och kampanjer vilket jag tror är både smart och viktigt. Det gör storföretagen till co-entreprenörs och co-creators snarare än "köpare" och resultaten kan bli mycket kraftfullare än bara traditionella kampanjer.

Hur har du dragit nytta av din idrottsbakgrund i ditt entreprenörskap?
– Att inget funkar riktigt bra utan passion. Sen har under min idrottskarriär gått match mot 6 världsmästare i 4 olika kampsporter och även vunnit VM själv. Det gör att man inte är rädd att ta risk eller lyfta på luren. En annan värdefull insikt är at ibland förlorar man. Bra idrottare lär sig av förluster och det gör dem ännu bättre. Det låter som en mega-floskel men fråga vilken toppatlet som hels. Sen kan man ta "bara en fight till" för långt. Jag har just gjort en come back inom taekwondo efter att inte ha tävlat på 20 år. Märkligt nog har jag även lyckas ta en landslagsplats och fights snart i kommande EM (inte veterantouren, the real deal). Det finns en uppenbar risk att jag blir misshandlad.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Ämnen i artikeln:

Ola Ahlvarsson

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.