Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ola Kallemur till Länsförsäkringar

Publicerad: 4 oktober 2011, 14:26

SEB:s tidigare presschef Ola Kallemur blir ny chef för kommunikationsavdelningen på Länsförsäkringar. – Jag attraherades av möjligheten att sätta kunden främst, säger Ola Kallemur.


Ämnen i artikeln:

Länsförsäkringar

Ola Kallemur.

Nu står det klart att Ola Kallemur, som lämnade posten som presschef för SEB i juli, blir ny chef för kommunikationsavdelningen på Länsförsäkringar.

– Det känns jättespännande. Att det är ett av Sveriges bästa försäkringsbolag vet många redan. Vad flera däremot kanske inte vet är att det dessutom är en bank och att det är den bank som kunderna uppskattar mest, säger Ola Kallemur till Resume.se.

En av de viktigaste uppgifterna blir att tydliggöra Länsförsäkringars bredd.

Hur kommer det sig att du hamnade på Länsförsäkringar?

– Jag attraherades av möjligheten att sätta kunden främst. Eftersom Länsförsäkringar inte är börsnoterat och dessutom kundägt så behöver vi inte ta samma hänsyn till ägarnas kortsiktiga avkastningskrav och kan hela tiden sätta kunderna i fokus, säger Ola Kallemur.

Ola Kallemur har tidigare varit presschef på Telia Sonera och Jonas Birgerssons spindoctor på Framfab. Han tillträder sitt nya jobb på Länsförsäkringar 1 december.

Länsförsäkringars kommunikationsdirektör Christer Baldhagen kommer även i fortsättningen att leda företagets strategiska kommunikationsarbete.

Emanuel Videla

Ämnen i artikeln:

Länsförsäkringar

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.