Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ola Lindholm gör talkshow – bjuder in Thomas Mattsson

Publicerad: 19 september 2012, 08:25

Ola Lindholm.

Foto: SVT.

(UPPDATERAD) Knarkdömde Ola Lindholm, tidigare chefredaktör på Kamtratposten och programledare för SVT:s Wild kids, kör åter igång ”Riktig Talkshow” på Teater Brunnsgatan Fyra. Premiärgäst är någon har har "personligt agg" mot – Expressens chefredaktör Thomas Mattsson.


Ämnen i artikeln:

Ola Lindholm

Det var Expressen som avslöjade att Ola Lindholm hade gripits på Råsunda med spår av kokain i kroppen. Att tidningen publicerade namn och bild i ett så tidigt skeende ledde till en publicistisk diskussion där många, inklusive Ola Lindholm själv, var upprörd över Expressens agerande.

Nu är Expressens chefredaktör Thomas Mattsson första gästen när Ola Lindholm dammar av ”Riktig Talkshow”.

– Det är en alldeles speciell utmaning att intervjua en  människa som har en diametralt motsatt uppfattning om vad som är viktigt i  livet. Eller har vi det? Om man dessutom känner ett personligt agg mot personen  blir utmaningen än större. Thomas Mattson är en sådan människa, och jag gillar  utmaningar, säger Ola Lindholm i en kommentar.

Ola Lindholm arbetar på produktionsbolaget ITV Studios, men han har trappat ner där efter sin flytt till västkusten.

Riktig Talkshow har premiär på Teater Brunnsgatan Fyra den 8 oktober  och kommer att köras i åtta veckor. Kommande gäster inkluderar Sarah Dawn Finer,  Johan Rabaeus och Thorsten Flinck.

– Riktig Talkshow är bland det roligaste jag gjort,  speciellt de säsonger TV inte filmade. Den unikt exklusiva känslan för publiken  är en fantastisk grund för att kunna göra väldigt speciella intervjuer. Så när  Teater Brunnsgatan Fyra frågade om jag ville återuppliva showen tvekade jag inte  en sekund, säger Ola Lindholm.

Thomas Mattsson:

–  Vi har aldrig träffats, om vi nu inte minglat och hälsat på "Stora  Journalistpriset"-utdelningen någon gång, och jag diskuterar gärna  journalistik med Ola. Han har ju varit på båda sidor, både som redaktör  och som omskriven, så det kan nog bli ett intressant samtal. Det finns  ju sällan något "rätt" eller "fel" i frågor om publicistik, så kanske  kan vi involvera publiken och få frågor från dem också?

Magnus Helander

Ämnen i artikeln:

Ola Lindholm

Dela artikeln:


Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.