Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Ola Rapace börjar blogga – på Finest

Publicerad: 19 augusti 2014, 15:16

Ola Rapace, som tidigare legat lågt offentligt, börjar blogga.

Foto: Julia Dansarie

Skrällen i den svenska nöjesvärlden – skådespelaren Ola Rapace är ny bloggare för nöjessajten Finest.se. Han inleder med att rikta en känga mot näthatet.
– Det är en drömrekrytering och den mest otippade nykomlingen i bloggvärlden på länge, säger Alexander Erwik, chefredaktör.


Ämnen i artikeln:

Ola RapaceFinestAlexander Erwik

"Svenskar är värdelösa lögnare. Det är det största mysteriet med det här landet."

Så inleder Ola Rapace sitt första blogginlägg för Finest.se, där han går till rasande attack mot näthatet – något han själv blivit utsatt för.

– Ola är väldigt otippad i sammanhanget och representerar en grupp som är väldigt svåra att få till att blogga. Heterosexuell man över 40 med stor integritet, säger Alexander Erwik, chefredaktör på Finest.se.

Hur fick ni Rapace?
– Vi ställde frågan genom en gemensam bekant och efter månader av samtal så enades vi i mitten av sommaren. Vi valde att lansera först nu eftersom Ola har ett hektiskt schema.

Hur stort är det för er?
– Det är en drömrekrytering och den mest otippade nykomlingen i bloggvärlden på länge. Vi är enormt stolta och glada över att Ola är så orädd i detta och bara kliver rakt ut i okänd mark. Han blir en av få riktigt stora svenska manliga skådespelare som bloggar. Skådespelare är generellt svåra att få. Vi tror att det här kommer få fler män att förstå att bloggandet bara är en annan form av att kommunicera. Och om man vill sprida sin egen ofiltrerade version av sig själv så är det dessutom det mest effektiva sättet.

Vad kommer han att blogga om förutom näthat?

– Ola har inte satt någon etikett på sin blogg, utan det blir vad som faller på. Men bloggen kommer självklart utgå från hans personlighet. Vi kommer inte styra honom utan låter honom hitta sin egen profil. Hans första inlägg sätter ribban högt och det är ganska tydligt att det kommer bli raka rör. Vilket jag tycker behövs i en bloggvärld som är lite för politiskt korrekt. En viral käftsmäll helt enkelt.

Ola Rapace menar i sitt första blogginlägg att Sverige är ett land som hånar uppriktighet, premierar dubbelmoral och hyllar hyckleri.

Han är samtidigt förvånad över att inte ens politikerna klarar av att ljuga fullt ut.

"De har ju för fan bara EN uppgift; att ljuga. Att lura på oss lögnen om demokrati, idén om rättsstaten, myten om att polisstaten är till för oss. Men, nej....De kan inte".

Han menar att det därför kanske inte är så märkligt att andra personer inte klarar av att ljuga och nämner ett svartsjukedrama kopplat till innekrogen Riche.

Ola Rapace skräder inte orden.

"Du sitter ju där på nätet, bakom ditt alias, skyddad i din anonymitet...Prova en gång att göra nånting FULLT UT! Var min "nuvarande granne" en gång när du sitter där och ljuger ihop din ynkliga lilla historia."

Ola Rapace avslutar med att ta ned näthatare på jorden:
"Ditt skvaller betyder ingenting. Du är ingenting. FUCK WHAT YOU HEARD"

Karl-Johan Byttner

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.