Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Oldsbergs advokat anklagar TV4 för diskriminering

Publicerad: 19 december 2017, 07:19

Ingvar Oldsberg ger sig inte i kampen mot TV4 efter att ha fått sparken.

Foto: Wikimedia Commons

TV4:s ledning anklagas för kränkande särbehandling av Ingvar Oldsberg, Twitter inför ny policy kring hat och hot och Youtube drar tillbaka serie efter erkännande om sexuella övergrepp. Det är några av nyheterna i morgonsvepet.


Ämnen i artikeln:

TwitterIngvar OldsbergYoutubeTV4Harvey Weinstein

För några veckor sedan fick Ingvar Oldsberg sparken som programledare för Bingolotto. Hans advokat Michael Fischbein anklagar nu TV4, Warner Bros och Folkspel för diskriminering och kränkande särbehandling efter att Ingvar Oldsberg fick sparken från programmet utan förvarning. "Jag har aldrig sett något liknande, säger han till Expressen.
– Hade det fannits någon grund till det här hade man aldrig sagt upp honom på det sättet man har gjort och det är anledningen till att jag kan säga att Ingvar aldrig har gjort något fel. Det här är ju bara för att Ingvar inte ska kunna försvara sig och för att de här tre cheferna på TV4 ska kunna sitta kvar på sina stolar. Det är det som det handlar om, säger Michael Fischbein till tidningen.

Advokaten syftar här på vd Casten Almqvist, innehållsdirektör Åsa Sjöberg och kanalchef Fredrik Arefalk.

Youtube stoppar serie efter erkännande om sexuella övergrepp
Youtubes betaltjänst, YouTube Red, går miste om ett dragplåster. Dokumentärfilmaren Morgan Spurlocks "Super Size Me"-uppföljare dras bort. Detta efter att han i förra veckan gått ut på Twitter och erkänt sexuella övergrepp, begångna under skolåren. Det rapporterar Techcrunch.  

Twitters nya policy mot hot och hat
För en tid sedan meddelade Twitter att man planerade att införa nya regler kring hot och hat på plattformen. Med start igår träder det nya regelverket i kraft. I första hand kommer Twitter att identifiera grupper som sprider och uppmuntrar till våld. Enstaka tweets som bryter mot reglerna kommer inte att vara tillräckligt för att bli avstängd från tjänsten. Däremot kan upphovsmakaren komma att tvingas radera innehållet. Om personen systematiskt bryter mot reglerna kan det bli fråga om avstängning från Twitter. Det rapporterar The Verge.

Oscarsvinnare gör dokumentär om Weinstein
Den brittiske producenten Simon Chinn, som belönades med en Oscar för sitt arbete med svenska Malik Bendjellouls dokumentär "Searching for Sugar Man", ska nu producera en dokumentär om Harvey Weinstein för BBC. "Weinstein", som filmen heter, ska bland annat innehålla intervjuer med några av de skådespelare som vittnat om Hollywoodmogulens övergrepp. Dessutom ska journalister, advokater, regissörer och andra skådepelare medverka och prata om sina upplevelser för första gången, skriver Variety. Dokumentären regisseras av Ursula MacFarlane, och kommer fröutom att sändas på brittisk även kunna ses på bio med beräknad premiär i slutet av 2018.

Husrannsakan hos finsk journalist efter försvarsläcka
Den finska polisen genomförde en husrannsakan hos den journalisten Laura Halminen som skriver för Helsingin Sanomat. Telefoner, en dator och usb-minnen har beslagtagits, enligt Helsingin Sanomat. Aktionen kommer efter att tidningen i helgen publicerade en artikel om landets militära underrättelseverksamhet, delvis baserad på läckta dokument. Nu har en utredning om röjande av statshemlighet inletts av polisen.

Andreas Rågsjö Thorell

Webbredaktör

andreas.thorell@resume.se

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.