Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Olof Lundh är årets sportjournalist

Publicerad: 7 december 2015, 14:10

Olof Lundh vinner pris som årets sportjournalist.

Foto: Wikimedia Commons

TV4-kommentatorn och Fotbollskanalens grundare Olof Lundh utses till årets sportjournalist 2015.


Ämnen i artikeln:

Olof Lundh

Priset ges ut av Sportjournalisternas Klubb i Stockholm (SKS) och Svenska Sportjournalistförbundet (SSF) med motiveringen:

"Stilistik och nyhetsjakt i skrift. Tydligt och pedagogiskt i etermedia. Mod, glöd och nyfikenhet som ger en oberoende journalistik på alla plattformar. Årets sportjournalist i Sverige 2015 är Olof Lundh."

– Är både stolt och glad över att få den utnämningen, det värmer i en tid när det blåser allt snålare kring en journalistisk som handlar att ifrågasätta och att inte bara köpa den första versionen, säger Lundh till Fotbollskanalen.se.

Olof Lundh vinner ett stipendium på 15 000 kronor.

I juryn ingick ordföranden Lasse Granqvist, Jenny Modin (SVT), Ulf Niklasson (sportchef på Göteborgs-Posten), Fredrik S Johansson (Viasat Sport) samt Thomas Björn (Kraftfull Kommunikation AB).

Några av gratulationerna på Twitter:

— Robert Laul (@RobbieLauler) December 7, 2015...stort grattis Olof! Det har verkligen varit @oloflundh 's år i år. Värdig pristagare.
— Anna Rastner (@annarastner) December 7, 2015Stort grattis @oloflundh https://t.co/Gx7n4OGUUo
— Mattias Fyrenius (@mattiasfyrenius) December 7, 2015Otroligt kul och välförtjänt att @oloflundh i dag utsetts till Årets Sportjournalist! GRATTIS!!!! https://t.co/bls4XgYtP5
— Ola Wenström (@olawenstrom) December 7, 2015Grattis @oloflundh - väl krigat!
— Jesper Börjesson (@JesperBrjesson) December 7, 2015Stort grattis @oloflundh !! Det har jag tyckt flera år-att du är "årets sportjournalist".

Ämnen i artikeln:

Olof Lundh

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.