Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Olof Lundh: ”I den här branschen vet man aldrig vad som sker”

Publicerad: 1 augusti 2016, 12:36

Olof Lundh tar det lugnt i sommar.

Foto: Pressbild/TV4

Tv-profilen Olof Lundh slappar på Österlen, konsumerar nyheterna via Twitter – men är lite osäker på vad hösten bjuder på. "Intensiv vår och sommar, så har skjutit upp allt annat", säger han.

Ämnen i artikeln:

FotbollFotbolls-EMPoddJournalistOlof LundhFörfattareSommarJournalistikTV4

Julia Lundin

julia.lundin@resume.se


Fotbollsjournalisten Olof Lundh har alltid fullt upp. Han är reporter, krönikör, författare, poddare och bloggare – en mångsysslare helt enkelt. Under somrarna försöker han dock dra ner på jobb, och speciellt efter en sådan händelserik vår och sommar med fotbolls-EM.

Resumé frågade Olof Lundh hur sommaren ser ut.

– Efter EM-finalen i Paris åkte jag direkt till Österlen där jag hänger ett antal veckor med mina barn, släkt och vänner. Jag slappar, spelar golf och tränar mig på att vara mindre uppkopplad.

Vilken är din favoritplats under semestern?
– Älskar Kivik som har allt jag vill ha under semestern och jag slipper vara för mycket i naturen.

Vad läser du i hängmattan?
– Läser om Richard Fords ”Sportswriter" och har tänkt läsa alla böckerna om Frank Bascombe, men inte kommit så långt som jag hade hoppats. Även Mats Olssons nya ”I de bästa familjer” är inplanerad. Läser givetvis Resumé, Dagens Media och vad som sker via Twitter och Instagram. Så jag är med i matchen.

LÄS MER: "Tjänstefel att inte granska Zlatans affärer med fotbollsförbundet"

Hur konsumerar du nyheterna på sommaren?
– Främst via Twitter men jag har även DN, Di och Sydsvenskan i brevlådan.

Vad händer för dig i höst?
– Jag vet faktiskt inte riktigt. Det är ny regim på jobbet sedan i januari och häromdagen slutade Jens Fjellström för att bli assisterande i Malmö FF så i den här branschen vet man aldrig vad som sker. För egen del var det en intensiv vår och sommar med Allsvenskan, EM, podden och dessutom skrivande och släpp av min bok ”Vad jag pratar om när jag pratar om fotboll” så jag har skjutit allt annat på framtiden. I slutet av augusti lär jag veta mer. Jag ser alltid fram emot att följa landslaget, extra spännande nu när Janne Andersson tar över och man får se vad som händer efter epokerna Ibrahimovic och Hamrén.

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Välj nyhetsbrev