Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Olof Lundh: Jag har aldrig sett Lagerbäck så arg

Publicerad: 27 maj 2008, 09:22

Lars Lagerbäcks utbrott efter Slovenien-matchen har skapat stora rubriker. – Jag har aldrig sett honom så arg, säger TV4:s Olof Lundh till Resume.se.


Olof Lundh.

Det var efter Olof Lundhs frågor om huruvida Fredrik Ljungberg hade en given plats i startelvan eller inte som det brast för Lars Lagerbäck.

– Jag tyckte inte att det var orimliga frågor att ställa, säger Lundh som trodde att Lagerbäck skulle avbryta presskonferensen.

Trots att Lagerbäck tidigare under sin tid som förbundskapten brusat upp nådde hans irration mot media en ny nivå i går, enligt Lundh.

– Jag har aldrig sett Lagerbäck så arg. Jag blev väldigt förvånad över att han blev så arg, att han nästan tappade fattningen. Men han är givetvis under press. EM är på gång och det är mycket skador, säger Olof Lundh och fortsätter:

– Han har en tight relation med Ljungberg och har haft honom sedan pojklandslaget, men det är synd att han gör grejen mycket större än vad den är.

Har landslagets relation med medierna återigen försämrats på grund av detta?
– Nej, det tror jag inte. Spelarna var på otroligt bra humör och det har varit bra stämning i Stenungsund och Lagerbäck har varit på bra humör fram tills i går.

– Men han måste vara orolig över skadorna och då kan det koka över.

Och hans relation med dig?
– Ingen aning. Jag tror inte att han är så sugen på att träffa mig. Det var kanske    inte bästa starten på 20-25 dagar ihop.

Landslagets presschef Thomas Saleteg vill inte uttala sig om Lagerbäcks utbrott.

– Jag var inte närvarande på presskonferensen och har därför inget att säga, säger Saleteg.

TV4:s fotbollschef Per Nunstedt:

–   Vi kommer att fortsätta att ställa relevanta frågor vilket Olof Lundh gjorde

i  allra högsta grad.   Sen är det mer   en fråga för Lagerbäcks chef att bedöma förbundskaptenens agerande.

– För TV4 är det inga "hard feelings" mot Lagerbäck.    Lite rock´n roll på presskonferenserna kan ju dock aldrig vara fel, vi sänder   dem live från EM-lägret i Lugano.

Landslagschefen Lars Richt vill inte kommentera händelsen.

Läs även: Lagerbäcks nya utbrott mot media

Magnus Helander

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.