Ta del av allt innehåll på Resumé
Starta din prenumeration

Prenumerera

Media

Olof Lundh släpper bok om spelet bakom kulisserna

Publicerad: 10 maj 2016, 13:29

Olof Lundh debuterar som författare.

Foto: TV4

TV4 och Fotbollskanalens expert Olof Lundh ska släppa en bok. Zlatan Ibrahimovic trätobroder ska bjuda på spelet bakom kulisserna.


Ämnen i artikeln:

FotbollskanalenJournalistikTV4Olof LundhBoktips

Olof Lundhs bok "Vad jag pratar om när jag pratar om fotboll" släpps tajmingmässigt perfekt lagom till EM i juni. För de flesta är han känd från TV4:s fotbollssändningar och rubrikerna i tidningarna efter att han ställt kritiska frågor och blivit föremål för Zlatan Ibramhimovic ilska.

I boken kommer Olof Lundh att berätta om hur det går till att bevaka toppfotbollen och landslaget – med fokus på det som sker utanför planen.
– Det som slagit mig alla år som reporter är bristen på insyn. Något jag vill att folk som följer fotboll ska förstå. Oavsett om det är förbund, klubbar, agenter, skoföretag eller spelare så vill man ogärna bjuda på något som man inte själv sett till framstår som fint. Tyvärr går dessutom trenden åt fel håll, säger Olof Lundh om boken till Fotbollskanalen.

Tanken på att skriva en bok har funnits med honom en längre tid, men det har dröjt fram tills nu innan läget har känts rätt.
- Fick faktisk frågan redan hösten 2014 och tanken var att det skulle ha kommit ut hösten 2015 om den brytningstid svensk fotboll stod inför. Det krävdes mer tid att processa tanken att skriva en bok än så och EM kändes som ett bra avstamp när epoken Hamrén och möjligen epoken Zlatan går mot sitt slut och SvFF brottas med en mängd svåra frågor, säger Olof Lundh.

Fredrik Thambert

Dela artikeln:

Resumés nyhetsbrev

Genom att skicka in mina uppgifter godkänner jag Bonnier Business Media AB:s (BBM) allmänna villkor. Jag har även tagit del av BBM:s personuppgiftspolicy.